Lisää maanantain isoja bussiuudistuksia: pankkikortti muuttuu maanantaina bussilipuksi – "Testit ovat menneet sujuvasti"

Nysse kulkee myös juhannusaattona. Riina Haapala
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Nysse ottaa maanantaina käyttöönsä lähimaksun bussi- ja ratikkaliikenteessä. Matkan voi maksaa pankki- ja luottokortin sekä mobiililaitteen lähimaksuominaisuudella. Yksittäinen kertamaksu on samanhintainen kuin aikuisten mobiilikertalippu.

Nyssen liikenteessä lähimaksu on ollut koekäytössä linjalla 15 ja ratikan koeliikenteessä jo toukokuun ajan.

– Testit ovat menneet sujuvasti, eikä merkittäviä ongelmatilanteita ole tullut eteen. Pienempiä on selvitelty yhteistyössä pankkien ja järjestelmäntarjoajien kanssa, kertoo Nyssen projektipäällikkö Elli Kotakorpi.

Kotakorven mukaan pienemmissä ongelmatilanteissa esimerkiksi lähimaksuominaisuus on joidenkin pankkien kohdalla pyytänyt tavanomaisesta lähimaksusta tutun ajoittaisen tunnusluvun tarkistuksen, mitä ei joukkoliikennematkaa maksettaessa pitäisi tapahtua.

– Näissä tapauksissa kortti on sitten joutunut estolistalle, taustoittaa Kotakorpi.

Jos korttiin yhdistetyllä tilillä ei ole katetta, kortilla voi silti tehdä yhden matkan. Ensimmäisen matkan jälkeen kortti päätyy estolistalle, jolta pääsee pois, kun ensimmäinen matka on maksettu.

Nyssen kyydissä voi edelleen maksaa matkansa myös matkakortilla tai Nysse Mobiilista ostetuilla mobiililipuilla. Bussista voi ostaa kertalipun käteisellä, ja sillä voi vaihtaa myös ratikkaan lipun voimassaoloaikana. Ratikasta ei saa lippuja käteisellä.

LUE MYÖS: Tampereella edessä historian suurimmat muutokset joukkoliikenteessä – Tämä kaikki muuttuu jo ensi maanantaina: paljon linjamuutoksia ja kolme kokonaan uutta linjaa, katso lista

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut