Ratikka siirtyy maanantaina kesäaikaan – Vuoroväli koeliikenteessä tihenee

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Ratikka siirtyy maanantaina Nyssen kanssa kesäaikaan ja liikennöi linjalla 3 aiempaa tiheämmällä vuorovälillä.

Tampereen Ratikan koeliikenne on ollut käynnissä toukokuun 10. päivästä lähtien linjalla 3. Maanantaina kesäkuun 7. päivästä alkaen kyytiin pääsee kaikilta ratikkalinja 3:n pysäkeiltä maanantaista perjantaihin kello 7–20. Ratikka liikkuu koeliikenteen aikana 15 minuutin vuoroväleillä. Tarkemmat Ratikan koeliikenteen aikataulut näkee Nyssen reittioppaasta.

Myös Nysse-liikenteessä tapahtuu maanantaina suuria muutoksia.

Ratikan kyytiin pääsee Nysse-matkakortilla, ostamalla lipun Nysse Mobiili -sovelluksen kautta tai maksamalla matkan Ratikassa lähimaksulla. Koeliikennettä ajavan Ratikan tunnistaa linjakilvestä, jossa lukee linjatunnus 3. Ratikat liikkuvat edelleen myös opetusajoissa eikä niihin vuoroihin oteta matkustajia. Sellaisten vuorojen linjakilvissä lukee esimerkiksi koeajo tai opetusajo.

Kesäkuun 7. päivään mennessä myös kaikki linja 3:n pysäkkikatokset ovat valmiita.

– Olemme tyytyväisiä hankkeemme hienosta etenemisestä sekä siitä, että pääsemme tarjoamaan matkustajille vielä laajempaa mahdollisuutta tutustua Ratikalla liikkumiseen ennen varsinaisen liikennöinnin aloittamista. Pysäkkikatosten valmistuminen on myös meille tärkeä etappi. Pysäkkikatokset ovat uniikkeja ja osalle pysäkeistä tulee myös taidetta, joten niidenkin toteutus on ollut vaativa projekti. Tiedotamme pysäkkien taideteoksista vielä erikseen, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö selventää tiedotteessa.

Tampereen Ratikka on osa Nyssen tuoteperhettä. Nysse vastaa Ratikan lipuista, reiteistä ja aikatauluista sekä asiakaspalvelusta. Ratikan koeliikenteestä voi lähettää palautetta Nyssen palautekanavien kautta. Tampereen Ratikan liikennöintiallianssi kerää koeliikenteen aikana matkustuskokemuksesta tietoa myös havainnoiden.

Kun liikennöinti alkaa 9. elokuuta, Ratikka liikkuu sekä linjalla 3 että linjalla 1 Taysin alueelta Sorin aukiolle. Silloin ajetaan päivittäin 7,5 minuutin vuorovälein.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut