Hyvinvointikysely: Tamperelaiset tuntevat eniten turvattomuutta Keskustorilla, Tullin alueella ja Hervannan Duon ympäristössä

Teemu Nurmi

Tamperelaiset kokevat elämänlaatunsa ja terveytensä pääosin hyväksi ja asuinalueensa yleensä turvalliseksi ja viihtyisäksi paikaksi.

Se selviää Tamperelaisten hyvinvointia selvittäneessä avoimessa kyselyssä, joka oli avoinna helmikuussa 2021. Karttapohjaiseen kyselyyn vastasi 4500 tamperelaista.

Kyselyn tavoitteena oli kerätä kokemustietoa tamperelaisten hyvinvoinnista ja asuinalueista tilastotiedon rinnalle. Sen aiheita olivat muun muassa asukkaiden elintavat ja asuminen, harrastusmahdollisuudet sekä alueen kulkuyhteydet.

Vastaaja pystyi merkitsemään kartalle itselleen tärkeitä ja viihtyisiä sekä turvattomia ja epäviihtyisiä paikkoja, joihin kaupungin tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Kysely toteutetaan jatkossa parin vuoden välein.

Kyselyn vastaajat tekivät 21 000 paikkamerkintää eri puolille Tamperetta. Tamperelaisten hyvinvoinnille puistot ja metsät ovat tärkeitä. Niissä vietetään aikaa, harrastetaan ja tavataan ystäviä.

– Tamperelaisten suosikkipaikkoja ovat Hatanpään arboretum, Pyynikki, Eteläpuisto sekä Näsinpuisto ja Sorsapuisto. Varsinkin Kauppi on tärkeä harrastuspaikka, toteaa analyytikko Pekka Veiste tiedotteessa.

Turvattomuuden tunnetta aiheuttavat erityisesti häiritsevästi käyttäytyvät ihmiset esimerkiksi Keskustorilla, Tullin alueella ja Hervannan Duon läheisyydessä. Myös autojen suuret nopeudet ja läpiajoliikenne huolestuttavat tamperelaisia eri puolilla kaupunkia.

Kaupungin verkkosivuilta pääsee raporttiin, jossa on analysoitu vastauksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut