Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin Tamperen keskusta pidetään siistinä kesällä – Keskustorilla apuna siivousrobotti

Kesä: Siivouslistalla on tavallista enemmän puistoja tavallista tiukemmalla aikataululla. Apuna ovat vastuullisuusagentit ja siivousrobotti.

Korona-aika synnytti Tampereella Tampereen Infra Oy:n työpäällikkö Teemu Kylmäkosken mukaan puistobuumin eli ihmiset olivat viime kevään ja syksyn välisenä aikana ulkona ja tietysti myös puistoissa aiempaa enemmän. Se merkitsi myös roskien lisääntymistä viheralueilla.

– Viheralueilta kertyi vuonna 2020 47 tonnia enemmän jätettä kuin edellisenä vuonna, mikä tarkoittaa 330 täyttä Molokia eli syväkeräysastiallista enemmän jätettä, Kylmäkoski havainnollistaa muutoksen.

Tampereen Infra reagoi tilanteeseen lisäämällä viikonloppuisin siivottavien puistojen määrää ja tiukentamalla siivousaikataulua.

Lauantaisin ja sunnuntaisin siivotaan Koskipuistoa, Kirjastonpuistoa, Näsinpuistoa ja Pyynikin kirkkopuistoa ja Pyynikin uimarannan ja kesäteatterin ympäristöä, Hämeenpuistoa, Eteläpuistoa, Sorsapuistoa ja Emil Aaltosen puistoa. Siivouksen yhteydessä tyhjennetään puistojen roska-astiat ja alueelta kerätään irtoroskat pois.

Uusia viikonloppusiivousalueita ovat Arboretum ja ruusutarha juhannuksesta alkaen. Uusi siivottava alue on myös Santalahdenpuisto, jota siivotaan sunnuntaisin. Siivousaluetta laajennettiin myös Eteläpuistossa eli sitä on viety Nalkalanrannan jatkeesta kohti Pyynikkiä.

Viikonloppusiivoustyöt tulee olla tehtynä pääsääntöisesti kello 12 mennessä ja Koskipuistossa, Kirjastonpuistossa, Hämeenpuistossa kello 10 mennessä.

Viheralueilta kertyi vuonna 2020 47 tonnia enemmän jätettä kuin edellisenä vuonna.

Viheralueiden siivoamisessa käytetään näiden lisäksi myös reagointia esimerkiksi sään mukaan.

– Seuraamme yhdessä viikonloppusiivoukset hoitavan urakoitsijan kanssa sääennusteita ja pohdimme sen mukaan, onko syytä ottaa jonakin helleviikonloppuna hoidettavaksi lisäsiivousalueita. Esimerkiksi Ratinan tapahtumapuisto ja Liisanpuisto ovat hienolla säällä suosittuja piknikpaikkoja, Teemu Kylmäkoski sanoo.

Roska-astioiden määrää on jo lisätty ja 7. kesäkuuta alkavalla viikolla viheralueille tulee lisää kausiroskiksia.

Tori- ja katualueista koneellisesti puhdistetaan Laukontori, Pyynikin uimarannan ja kesäteatterin pysäköintialueet, rautatieaseman edusta, linja-autoasema, Hämeensilta, Keskustori ja Pakkahuoneenaukio.

Tampereen kaupunki palkkasi täksikin suveksi 16 nuorta vastuullisuusagenteiksi pitämään huolta keskusta-alueen siisteydestä ja muuttamaan asenteita.

Siivoamisen lisäksi agentit pyrkivät vaikuttamaan kaupungilla liikkuvien ihmisten asenteisiin siten, ettei kaduille ja puistoihin heitetä roskia. Agentit aloittavat työnsä kesäkuussa.