Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä yhdistää kirkonrakentajan, siniset silmälasit ja arvokisahiihtäjän? – Tietenkin Häräntappoase

Kun Elisa Viihde alkaa näyttää juhannusviikolla uutta versiota Häräntappoaseesta, siihen kytkeytyy paljon muutakin historiallisesti mielenkiintoista kuin itse tarina, joka upposi aikanaan 1980- ja 1990-luvuilla peruskouluaan käyneisiin suomalaisiin.

Version näkyvissä rooleissa nähdään muun muassa kaksi nuorta tamperelaista naisnäyttelijää. Molempien taustoista löytyy kiinnostavaa sukuhistoriaa – näyttelijänä ja laulajana tuttu Ronja Alatalo on varmasti yhdistetty vuosien varrella Mikko-pappaan riittävästi.

– Olen ylpeä papasta. Meillä on toki molemmilla oma uramme ja teemme sitä sillä tavalla kuin parhaaksi koemme, Ronja kommentoi asiaa hyvin ystävällisesti.

Pääosassa Allu Korvaa esittävä Carola Hakola on taas tuttu sosiaalisesta mediasta. Häneltä on vähemmän kyselty sukutaustasta. Tässä taustaa tulee: 1700-luvun aikana Pohjanmaalle yhdeksän kirkkoa rakentanut Antti Hakola oli Carolan esi-isä.

Löytyy sukupuusta lähempääkin toinenkin tunnettu Hakola.

– Isä on maininnut, että ollaan sukua hiihtäjä Ristomatti Hakolalle, Carola sanoo.

Carola Hakola ja Ronja Alatalo kertovat Häräntappoaseesta lauantain printti-Tamperelaisessa.