Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella vietetään nuorten Manse Pride -viikkoa – ohjelmassa drag show, sateenkaariurheilijoiden keskustelua ja etäparaati

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Pirkanmaan Seta järjestävät nuorten Manse Pride -viikon 7.–13. kesäkuuta.

Viikon tarkoituksena on muistuttaa yhdenvertaisuudesta ja yhtäläisten oikeuksien kuulumisesta kaikille, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta sekä jakaa sateenkaaritietoutta.

Viikon ohjelmassa on muun muassa Luka Tienhaaran drag show, sateenkaariurheilijoiden keskustelutilaisuus, jossa vieraana ovat Elina Gustafsson, Janne Puhakka ja Dakota Robin sekä kunnalisvaaliviikon hengessä järjestetty pormestariehdokkaiden paneeli. Viikon aikana käsitellään myös sateenkaarihistoriaa, sateenkaari-ihmisten oikeuksia sekä opetellaan leipomaan sateenkaarimuffinsseja ja askartelemaan pridekoruja.

Vaikka tapahtuma järjestetäänkin etänä, mukaan on saatu myös lähes perinteinen paraati.

– Viikko huipentuu etäparaatiin lauantaina 12. kesäkuuta, johon kuka vain voi osallistua lisäämällä itsestänsä kuvan Instagramin storyyn Pride-tunnelmissa ja merkitsemällä Nuortensateenkaari-Instagram-tilin kuvaan. Kuva jaetaan Nuortensateenkaaren storyssa, johon etäparaati muodostuu, kertoo sateenkaarinuorisotyöntekijä Mari-Katri Lempinen tiedotteessa.

Koska tapahtuma järjestetään verkossa, on se suunnattu myös muille kuin tamperelaisille.

– Haluamme rakentaa ei vain Suomen, vaan maailman parhaan etä-Priden, ja toivomme, että vuoden 2021 Manse Pride on sitä kaikille osallistujilleen. Kannattaa siis ottaa mukava asento ja nauttia Priden tunnelmasta vaikka kotisohvalla, sanoo sateenkaarinuorisotyöntekijä Emmi Erkkilä tiedotteessa.