Ratikka teki sähkösopimuksen – Ajolangoissa kulkee uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö

Tampereen Raitiotie Oy on solminut Tampereen Ratikan sähköenergian hankinnasta sopimuksen Loiste Sähkönmyynti Oy:n kanssa.

Asiasta tiedotettiin tänään.

Sopimusaika on 9.8.2021–31.12.2025. Perussopimusta voidaan jatkaa optiona yhdellä vuodella. Ratikan käyttämä sähköenergia tuotetaan täysin uusiutuvilla energialähteillä.

– Tampereen kaupungin strategian mukaan Tampere on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kaupunki kasvaa vauhdilla, ja liikenteellä ja liikkumisella on iso merkitys ilmastolle. Ratikka on osaltaan mukana vastaamassa haasteeseen, sillä sähköisenä ajoneuvona se laskee joukkoliikenteen päästöjä selkeästi. Olemme iloisia voidessamme aloittaa Loiste Sähkönmyynti Oy:n kanssa yhteistyön yhteisten arvojemme parissa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö toteaa tiedotteessa.

– Tampereen Ratikan päätös ympäristöystävällisestä energiasta on osoitus vastuullisuudesta ja yhteisestä matkastamme kohti hiilineutraaliutta. Molempien yritysten arvot kohtaavat, sillä myös Loiste Sähkönmyynti haluaa auttaa ihmisiä tekemään ympäristötekoja helposti omassa arjessaan. Valinta tukee myös kotimaisuutta. Juuriltaan kainuulainen Loiste Sähkönmyynti on mukana mahdollistamassa tamperelaisten ekologista liikkumista päivittäin täysin voimin, sillä myös raitiovaunut on valmistettu Kainuussa, Loiste Sähkönmyynti Oy:n myyntijohtaja Jani Pääkkönen kertoo tiedotteessa.

Loiste Sähkönmyynti Oy on valtakunnallinen, suomalainen energiayhtiö. Huhtikuun alussa Loiste Sähkönmyynti Oy ja Lumme Energia Oy yhdistivät voimansa ja ovat pian yhdessä viidenneksi suurin energiayhtiö Suomessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut