Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen kesälehti ilmestyy tänään! – Kiira Korpi saa olla kesän Tampereella: "Arvostan sitä, että Suomessa on usein aika viileä kesäisin, minulla ei ole minkäänlaista tarvetta hellepäiville"

Tähti: Kiira Korpi aikoo kesällä mökkeillä ja tehdä kävelylenkkejä Tampereen maisemissa.

Tampereen upouudella Uros Live -areenalla 1.-3. tammikuuta 2022 nähtävän Lumikuningatar-jääshown harjoitukset aloitettiin viime viikolla Espoossa.

– Kesän harjoitukset menevät varmaan kokeilemisessa. Testasimme treeneissä erilaisia hyppyjä. Kaksoistulppi on hieno hyppy, mutta pohdimme, jos sen saisi tehtyä aivan eri tavalla kuin taitoluistelussa, Suomen kaikkien aikojen suurimman kotimaisen jäätuotannon pääroolissa esiintyvä Kiira Korpi, kolminkertainen taitoluistelun Euroopan mestari, kertoo.

Perustamperelainen Korpi on innoissaan päästessään esiintymään kotikaupungin uudessa jääpyhätössä.

– Olen esiintynyt eri puolilla maailmaa upeissa paikoissa, mutta tässä on omanlaisensa lataus. Sukulaiset ja tutut ovat laittaneet viestiä Lumikuningattaresta ja entiset opettajatkin ovat lähestyneet kannustavilla yhteydenotoilla, Korpi naurahtaa.

Korpi on asunut pitkään New Yorkissa eikä ole vallitsevan koronatilanteen takia päässyt käymään kotimaassaan niin usein kuin haluaisi. Edellinen visiitti oli noin vuosi sitten.

– Kun olen ollut pitempään poissa Tampereelta, haluan aina mennä katsomaan keskustaan, mikä on muuttunut. Pianhan meillä on täällä ratikka. En ole vielä ollut kyydissä, Korpi sanoo.

Arvostan sitä, että Suomessa on usein aika viileä kesäisin.

Korpi kertoo, että yleensä, kun hän tulee New Yorkista Tampereelle, käy koko Korven perhe Tammelan torilla nauttimassa lohipurilaiset tai mustamakkarat. Tällä kertaa isä Rauno haki ne kotiin.

– Vietän kesällä paljon aikaa Pälkäneen mökillämme ja tykkään myös tehdä kävelylenkkejä muun muassa Pispalanharjulla, Iidesjärven rannalla ja Suolijärven ympäri, Kiira Korpi listaa.

Korpea ei tosiaankaan korpea, jos Tampereella on viileä kesä.

– Arvostan sitä, että Suomessa on usein aika viileä kesäisin. Minulla ei ole minkäänlaista tarvetta hellepäiville. New Yorkissa on aina tuskainen kesä. Kun lämpöä on 30 astetta, on etenkin Manhattanilla, jossa jättirakennukset vielä hohkaavat lämpöä, hurjan kuuma.