Pirkanmaan koronatilanne helpottanut, mutta alueellisista suosituksista ei vielä luovuta – koronanyrkki: "Väestöltä vaaditaan edelleen sitkeyttä, jotta saamme tilanteen perustasolle"

"Maskien käytöllä ja hygieniasuosituksia noudattamalla voimme kesän aikana päästä kohti normaalia elämää", sanoo johtajaylilääkäri Juhani Sand. Kai Skyttä

Riina Haapala

Koronatilanne on entisestään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella helpottanut. Alue on edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronan kahden viikon ilmaantuvuus Pirkanmaalla oli viime viikon päättyessä 27 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 0,8 prosenttia.

Pirkanmaan alueelliset suositukset säilyvät ennallaan niin kauan kuin sairaanhoitopiiri on kiihtymisvaiheessa. Maskin käyttöä ja etätyötä suositellaan edelleen.

– Väestöltä vaaditaan edelleen sitkeyttä, jotta saamme tilanteen perustasolle. Maskien käytöllä ja hygieniasuosituksia noudattamalla voimme kesän aikana päästä kohti normaalia elämää. Jokaisen kannattaa myös ottaa rokote silloin, kun oma vuoro tulee, kehottaa johtajaylilääkäri Juhani Sand tiedotteessa.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 57 koronatartuntaa. Niistä 72 prosentin eli 42:n tartuntalähde selvisi. Tartuntojen määrä on laskenut eniten 50–59-vuotiailla.

Tartunnat olivat edelleen pääosin peräisin omilta perheenjäseniltä, yhteensä 28 tapausta. Sukulaisten tuttavien tapaamisista tuli viisi tartuntaa. Oppilaitoksista saatiin kaksi tartuntaa, yksi tartunta alakoulusta ja yksi Pirkanmaan ulkopuolella sijaitsevasta aikuisopistosta. Yksi tartunta saatiin aikuisten sisäliikuntaharrastuksesta. Ulkomailta tuli viime viikolla neljä tartuntaa. Lisäksi todettiin yksi yksittäinen muu tartunta.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut