Nokiasta Pirkanmaan ensimmäinen Unicefin Lapsiystävällinen kunta – "Tietoa on hyödynnetty kaupungin kehitystyössä"

Unicef on myöntänyt Nokian kaupungille Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen toukokuun lopussa. Kyseessä on samalla ensimmäinen laatuaan Pirkanmaalle tullut vastaava tunnustus.

Kaupunki tiedottaa että nykyinen tunnustus on voimassa kaksi vuotta.

Nokialla on mallin myötä tehty lukuisia toimenpiteitä, esimerkiksi otettu käyttöön koululaisten osallistavan budjetoinnin menetelmä, lapset ovat laatineet kestävän kehityksen Olli Orava -oppaan ja kouluissa on aloitettu matalan kynnyksen iltapäivätoiminnan kerhot. Kehitystyö ja lapsiystävällisyys on nivottu osaksi useita kaupungin työtä ohjaavia asiakirjoja, muun muassa talousarvioon sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaan.

– Sitoutuminen mallin tavoitteisiin on edennyt meillä hyvin ja tietoisuus lapsen oikeuksista on lisääntynyt. Olen erityisen ilahtunut lasten ja nuorten raikkaista ideoista ja ajatuksista. Lasten ja nuorten näkökulmia halutaan selvittää kaupunkiorganisaatiossa aiempaa enemmän, kertoo Nokian Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori Anette Lehtonen.

– Nokialla lapset ovat olleet vahvasti mukana Lapsiystävällinen kunta -työssä. Esimerkiksi työn alkuvaiheessa kartoitettiin laajasti eri ikäisten lasten näkemyksiä lapsiystävällisyydestä, ja saatua arvokasta tietoa on hyödynnetty kaupungin kehitystyössä, toteaa Unicefin erityisasiantuntija Sanna Koskinen.

Järjestö kiittää Nokiaa toimenpiteistä, joiden avulla voidaan varmistaa erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien lasten hyvinvoinnin toteutumista. Erityisryhmiä on huomioitu harrastustoiminnassa yhteistyössä järjestöjen ja seurojen kanssa.

Erityiskoululle on muun muassa oma liikuntakerho, jossa on järjestetty esimerkiksi pyörätuolicurlingia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut