Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Häräntappoase kääntyi tarinaksi tyttöjen välisestä rakkaudesta – "Jos Peralla, 72, on jokin ongelma, hänellä on ongelma..."

Sarja: Häräntappoaseen uusintaversion keskeisissä rooleissa nähdään nuoria tamperelaisia naisnäyttelijöitä. He suhtautuvat potentiaaliseen kohuun erittäin rauhallisesti.

Tamperelainen lukiolainen Carola Hakola, 18, tietää vanhasta muistista että kansan syviltä riveiltä tulee some-aikana herkästi sanomista.

Sanomisen määrä saattaa juhannusviikolla hyvinkin olla kasvussa. Hakola esittää Allua Häräntappoase-kirjan uudessa toteutuksessa, joka esitetään Elisa Viihteellä.

Klassista suomalaista nuorisotarinaa on siis päivitetty vanhasta niin, että sen keskiössä odottaa tarina tyttörakkaudesta.

– Jos Peralla, 72, on jokin ongelma, hänellä on ongelma enkä voi sille mitään. Palautetta tulee ja yritän rauhallisesti kertoa hänelle, että oletko lukenut vaikka tällaisen tutkimuksen asiasta. Olen tottunut sellaiseen tapaan suhtautua, en suutu, Hakola pohtii asiaa tamperelaisen kahvilan pöydässä.

Kirjailija Anna-Leena Härkönen empi aluksi sarjan uusintaversiota. Kun hän kuuli ideasta tarkemmin, hän innostui siitä. Myös ensimmäisen version Allu eli Santeri Kinnunen on mukana, hän esittää nyt Allun isäpuolta.

– Santeri ja Kari Väänänen ovat todella kovan luokan tarinaniskijöitä. Minä aloin kirjoittaa Karin sitaatteja lopulta ihan paperille asti, Carola sanoo.

Tampereelta tuttu on myös Ronja Alatalo, 21, joka esittää Häräntappoaseessa Allun ihastuksen Kertun ( Rebekka Baer) isosiskoa. Ronjalla tietoisuus syvien rivien suhtautumisesta on muodostunut myös Mikko-papan tositarinoiden kautta.

– Ihmisille yritän aina sanoa, että voit valita minkä katsot. Jos tuntuu että Alatalon jutut ärsyttävät, katso silloin jotain muuta, Ronja sanoo rauhallisesti.

Hän sanoo olevansa ylpeä Carolan ja Rebekka Baerin suorituksesta.

– Ajattelin oman roolini sillä tavalla, että minun tärkein tehtäväni on saada nämä kaksi loistamaan. Annan tukea siis niin kuten hyvän isosiskon kuuluukin. Hienointa tuotannossa oli varmasti se, että meistä tuli oikeastikin hyviä ystäviä, Ronja sanoo.

Julkisuus voi olla myös sillä tavalla raakaa, että sen käsittely voi osoittautua hankalaksi. Häräntappoaseen ensimmäisessä versiossa rohkean roolin Kerttuna tehneen Outi Alasen ura ajautui sivuraiteille sarjan ja siitä nousseen kohun myötä.

– Olen muutenkin sellainen tyyppi, että en ota hirveästi paineita asioista. En suunnittele asioita hirveästi eteenpäin: tulee, mitä tulee. Itseluottamusta on, egoa ei, ja sekin auttaa, sanoo Carola.