Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Amurin työläismuseokortteli avautuu tänään – luvassa ohjelmaa syyskuun alkuun asti

Kesämuseo Amurin työläismuseokortteli on avautunut tänään kello 10. Puutalokorttelissa pääsee tutustumaan tamperelaisiin koteihin ja niiden kuvitteellisten asukkaiden elämäntarinoihin 1880-luvulta 1970-luvulle.

Museokorttelissa on viisi alkuperäisillä paikoillaan olevaa asuinrakennusta sekä neljä piharakennusta. Alueelta löytyvät myös yleinen sauna, leipomo, suutarinverstas, osuuskauppa sekä paperi- ja lyhyttavarakauppa.

Kesäkuussa 2021 tapahtumissa painottuvat koronaturvalliset ulkokierrokset. Yleisöopastuksia järjestetään kaikkina aukiolopäivinä tiistaista sunnuntaihin. Opastukset vaihtelevat lyhyistä johdannoista noin tunnin mittaisiin korttelikierroksiin. Joka päivä kello 13 alkavat toiminnalliset lastenkierrokset, Pyykinpesukierros tai Ulkoleikkikierros.

Yleisöopastukset sisältyvät museon pääsymaksuun. Kaikkia kierroksia järjestetään ryhmille tilauksesta.

Lauantaina 10. kesäkuuta museokorttelin sisäpihalla järjestetään Pihakasvien vaihtopäivä. Tuo kukka tullessasi, vie mennessäsi, niin kauan kuin kukkia riittää. Paikalla on myös puutarhuri, joka neuvoo kasvien hoidossa.

Museokahvila Amurin Helmi on suljettu remontin vuoksi 5. heinäkuuta saakka. Remontin ajan asiakkaita palvelee kesäkahvila museokorttelin piha-aitassa. Kesäkahvila on avoinna 1.6.–4.7. tiistaista sunnuntaihin klo 10–17.

Museo on avoinna 5. syyskuuta asti tiistaista sunnuntaihin klo 10–18.