Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tuore selvitys: pirkanmaalaiset yritykset maksoivat veroja 3,5 miljardia euroa – "Pirkanmaalaiset yritykset kantavat merkittävää taloudellista yhteiskuntavastuuta"

Keskuskauppakamarin tuoreen selvityksen mukaan pirkanmaalaisten yritysten verojalanjälki oli 3,5 miljardia euroa vuonna 2019. Veroja maksoi ja tilitti Verohallinnolle noin 27 000 pirkanmaalaista yritystä. Yritysten lukumäärä ja yritysten kerryttämä verojalanjälki ovat kasvaneet vuosina 2015–2019.

– Pirkanmaalaiset yritykset kantavat merkittävää taloudellista yhteiskuntavastuuta kannattavalla yritystoiminnallaan. Työllistäessään kymmeniä tuhansia ihmisiä ne kerryttävät merkittävästi valtion verotuloja myös välillisillä veroilla, sanoo Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen tiedotteessa.

Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyksistä ja eläkevakuutusmaksuista. Maakuntakohtaisessa verojalanjäljessä ei ole mukana ympäristöveroja.

Keskuskauppakamarin veroselvityksestä selviää, että vuonna 2019 yritykset Suomessa maksoivat ja tilittivät veroja ja veronluonteisia maksuja noin 69 miljardia euroa. Tämä on viisi miljardia euroa enemmän kuin vuonna 2017.

Vuonna 2019 valtio ja kunnat keräsivät veroja lähes 73 miljardia euroa. Lisäksi pakollisten sosiaaliturvamaksujen määrä oli yli 28 miljardia euroa. Näistä vero- ja maksutuotoista 69 miljardia euroa kertyi siis yritystoiminnan yhteydessä.

– Yritysten maksamilla ja tilittämillä veroilla ja veronluonteisilla maksuilla kustannetaan hyvinvointiyhteiskunnan palveluja kuten terveyden- ja sairaanhoitoa, koulutusta, sosiaaliturvaa ja liikenneverkostoa. Hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisen kannalta on välttämätöntä, että Suomeen saadaan lisää yritystoimintaa ja investointeja, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää tiedotteessa.

Keskuskauppakamarin suuressa veroselvityksessä on mukana yhteensä 343 000 osakeyhtiötä, osuuskuntaa tai muuta yritystä, jotka ovat maksaneet ja tilittäneet veroja tai joilla on ollut verotukseen vaikuttavia tietoja vuonna 2019. Tiedot on saatu Tilastokeskuksesta ja Työllisyysrahastosta. Eläkevakuutusmaksukertymä on arvioitu Eläketurvakeskuksen julkisten tilastojen sekä Työllisyysrahaston tietojen pohjalta.