Tutkimus: Matkailijat jättivät Tampereelle koronavuonna 244 miljoonaa euroa – tällaista kesää odotetaan nyt

Matkailijat jättivät koronavuonna Tampereen seudulle 244 miljoonaa euroa, kertoo TAK:n tutkimus. Visit Tampere ennakoi tulevasta kesästä viime vuotta parempaa.

Tampereen matkailukesästä enteillään menestyksekästä. Myönteisiä merkkejä antavat muun muassa myytyjen hotellihuoneiden määrä, joka on Benchmarking Alliancen tilastojen mukaan viimeisen kuukauden aikana Tampereella lähes viisinkertaistunut vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan verraten. Suureen kasvuun vaikuttavat kuitenkin viime vuonna vielä huhti-toukokuussa osin suljetut hotellit.

Myös visittampere.fi-sivuston kävijämäärät ovat huhti-toukokuulla kasvaneet yli 60 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Tuleva kesä näyttää jo valoisammalta kuin viime vuosi. Tampereen alueelle erilaiset kesätapahtumat tuovat paljon matkailijoita, joista kaikki yritykset hyötyvät. Toivon, että tästä kesästä lähtee uusi matkailun kasvu, joka ei enää syksyllä taitu pandemiaan, vaan jatkaa kasvuaan kohti koronaa edeltävää aikaa. Suomella ja Tampereella on mahdollisuus nousta suuremmaksi matkailualueeksi kuin se on koskaan ollut, koska meillä on maine turvallisena ja puhtaana maana – kunhan se osataan oikein hyödyntää ja markkinoida, toteaa matkailujohtaja Jari Ahjoharju Visit Tampereesta tiedotteessa.

TAK:n tutkimus kertoo, että ulkomaalaisten matkailijoiden määrän romahtaminen koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi vei 66 miljoonaa euroa myyntituloa seudun yrityksiltä. Ahjoharjun mukaan kansainvälisiä matkailijoita ei tänäkään kesänä Tampereella juuri nähdä.

– Loppuvuodesta sekin reitti varmasti aukeaa, jos Suomi haluaa olla mukana tulevassa kasvussa. Patoutunutta matkailukysyntää löytyy Suomen lisäksi myös kaikista Euroopan maista ja laajemminkin, hän toteaa tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut