Tampereen lisätalousarviossa esitetään lisää rahaa lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin ja oppilashuoltoon – ehdotus toisi 36 uutta työntekijää

Tampereen kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle lisäresursseja lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin sekä oppilas- ja opiskelijahuoltoon. Lisäraha olisi tälle vuodelle 800 000 euroa ja ensi vuodelle 1,2 miljoonaa euroa.

Jos valtuusto hyväksyy esityksen, se tarkoittaa 28 uuden työntekijän palkkaamista kaupungin palveluihin ja kahdeksan työntekijän lisäystä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tuottamiin lasten- ja nuorisopsykiatrian palveluihin. Kiireellisen hoidon tarpeen kasvun vuoksi nuorisopsykiatrialle ehdotetaan kuusipaikkaisen akuuttiosaston perustamista.

Kaupungin palveluissa henkilöstöä lisättäisiin perheneuvolaan, nuorisovastaanotolle, kouluterveydenhuoltoon, opiskeluterveydenhuoltoon, ylä- ja alakouluihin, toisella asteelle sekä opiskelijahuoltoon. Lisäksi otetaan käyttöön uusi palveluseteli nuorten psykoterapiaan sekä laajennetaan palvelusetelin käyttöä perheneuvolassa.

Valtuustolle esitettävien talousarviomuutosten muutosten jälkeen tilikauden tulos talousarviossa on alijäämäinen 16,6 miljoonaa euroa ja investointien rahavirta on negatiivinen lähes 212 miljoonaa euroa. Muutosesitykset heikentävät toimintakatetta 2,6 miljoonalla eurolla ja tilikauden tulosta 3,6 miljoonalla eurolla. Investointien rahavirta paranee 8,7 miljoonaa eurolla.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää valtuustolle lähes miljoonan euron (970 000) lisärahoitusta elinvoima- ja osaamislautakunnalle. Lisärahoitusta tarvitaan oppivelvollisuusiän laajentamisesta aiheutuviin kustannuksiin, oppilashuoltoon ja av-alan tuotantokustannuksiin. Myös lautakunnan Vetovoimainen elämyskaupunki -kehitysohjelmalle esitetään 550 000 euron lisäystä varattavaksi kulttuuripääkaupunkihankkeen valmisteluihin ja perustettavan säätiön pääomittamiseen.

Yhdyskuntalautakunnan talousarvioon kaupunginhallitus esittää lisättäväksi 600 000 euroa asemakaavoituksen kaavahankkeiden edellyttämien selvitysten toteuttamiseen. Sivistys- ja kulttuurilautakunnalle esitetään 246 000 euroa oppivelvollisuusiän laajentamisen ja oppilashuollon kustannuksiin.

Konsernihallinnon suurtapahtumista esitetään siirrettäväksi 300 000 euroa elinvoima- ja osaamislautakunnalle av-alan tuotantokustannuksiin. Muita rahoitustuottoja esitetään laskettavaksi miljoonalla eurolla pienentyneiden osinkotulojen vuoksi.

Talonrakennushankkeiden nettoinvestointeja kaupunginhallitus esittää pienennettäväksi yhteensä 7,2 miljoonalla eurolla hankkeiden viivästymisen vuoksi. Muutosesitys sisältää muun muassa tiettyjen hankekohtaisten määrärahojen muuttamisen toteutussuunnitelman mukaisiksi. Nämä muutosesitykset koskevat Etelä-Hervannan koulua, Sammon koulun laajennusta ja päiväkotia, Hyhkyn koulun perusparannusta sekä Kaupin urheilupuistoa hiihto- ja pesäpallostadionin sekä jalkapallon olosuhteiden osalta.

Tampereen Kaupunkiliikenteen investointeja kaupunginhallitus esittää vähennettäväksi 2,0 miljoonaa euroa, sillä liikelaitos ei ole tekemässä linja-autokaluston uushankintoja tänä vuonna.

Pitkäaikaisten lainojen nostoa esitetään pienennettäväksi 60 miljoonalla eurolla, sillä pysyvien vastaavien hyödykkeiden luovutustulojen hyvän kertymän vuoksi lainamäärää tarvitaan arvioitua vähemmän.

Kaupunginvaltuusto päättää talousarviomuutoksista kokouksessaan 14. kesäkuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut