Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eteläpuistoon pystytettiin uusi esiintymislava – arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelema ja rakentama lava on tehty mustaksi hiillostetusta puusta

Eteläpuiston popup-puistoon Kesärantaan pystytettiin kesäkuun alussa uusi esiintymislava-paviljonki. Hankkeen takana ovat Tampereen yliopiston arkkitehtiopiskelijat, jotka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet esiintymislavan. Tampereen kaupunki ja useat yritykset ovat tukeneet hanketta.

– Lava edustaa modernia puuarkkitehtuuria ja on teräsrakenteinen. Väriltään se musta, puut on hiillostettu ja öljytty perinteiseen japanilaistyyliin. Lava on rakennuttu kaupungin varikolla täysin opiskelijavoimin, kertoo arkkitehtiylioppilas Joel Stenroos tiedotteessa.

Lava on ideoitu juhlistamaan tamperelaisen arkkitehtiopiskelun 50 vuotista taivalta.

Lavassa on vielä hieman viimeisteltävää. Siihen asennetaan sähköt ja takaseinän reikiin tappeja, joita voi liikutella mielensä mukaan.

Lavaa voi varata kulttuuripalveluista, mutta se on käytettävissä akustisiin esityksiin ja hengailuun aina kun se on vapaana.

Popup-puisto Kesäranta sijaitsee Eteläpuistossa Pyhäjärven rannassa. Puistossa on muun muassa rantalentiskenttä, padelkenttä, laituri, grillipaikka ja suppilautavuokrausta. Kahvila Tönöstä saa ostaa purtavaa, kahvia ja virvokkeita. Kesärannassa järjestetään myös jumppia ja muuta tekemistä.