Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ne henkilöt jolle olen velkaa, ovat isoja jätkiä..." – Syyte: Kaksi alaikäistä poikaa uhkaili bussissa niin kuljettajaa kuin alaikäistä matkustajaakin

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt tapausta, jossa helmikuussa 2021 alaikäinen poika yritti päästä Tampereen kaupunkiseudulla linja-auton kyytiin uhkaamalla kuljettajaa puukolla.

Kuljettaja oli apulaissyyttäjä Jenna Sundqvistin mukaan arvioinut tilanteen sen verran vaaralliseksi, että oli joutunut ottamaan pojan kyytiin ilman maksua. Kuljettaja oli saanut myöhemmin pojan poistettua bussista.

Samassa syytekokonaisuudessa on syytteessä myös toinen alaikäinen poika. Hän oli samaten helmikuussa 2021 istunut Tampereella linja-autossa itselleen ennakoltä täysin vieraan pojan viereen. Hän oli vaatinut tätä maksamaan hänelle 20 euroa.

Poika oli kieltäytynyt, jonka jälkeen häntä oli uhattu puukolla. Ryöstöstä epäilty ja uhri olivat jääneet bussista pois, ja olivat kävelleet uhrin kotiin hakemaan 20 euroa. Matkalla ryöstöstä epäilty oli kertonut, että joutuu puukotetuksi mikäli hän ei saa 20 euroa.

– Ne henkilöt jolle hän on velkaa, ovat isoja jätkiä ja hän voi saada puukosta, poika oli sanonut.

Alaikäisiin poikiin liittyy asiakokonaisuudessa myös muita syytenimikkeitä. Uutisessa ensinmainitulle pojalle vaaditaan lyhyttä ehdollista vankeusrangaistusta, toiselle pojista neljän kuukauden mittaista vankeusrangaistusta.