Nokian uimahalli on suljettuna lähes koko kesän – 45-vuotias uimahallirakennus edellyttää perusteellista vuosittaista kunnostusta

Teemu Nurmi

Nokian uimahalli on suljettuna 19.6.–15.8., sillä hallissa tehdään tuolloin huolto- ja kunnostustöitä. Jo käyttöikänsä loppupäässä oleva 45-vuotias uimahallirakennus edellyttää perusteellista vuosittaista kunnostusta, jotta se voidaan pitää muulloin turvallisesti auki ja asiakkaiden käytössä.

Huolto- ja kunnostustyöt eivät ole olleet mahdollisia talven ja kevään aikana. Vaikka uimahalli oli pitkään suljettuna isommalta yleisöltä, se on ollut avoinna kilpa- ja huippu-urheilijoille, lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille, koululaisten uinninopetukselle sekä lasten ja nuorten ohjatulle harrastustoiminnalle.

Kesäsulun aikana uimahallissa uusitaan pukuhuoneiden muovimatot, korjataan kylmäaltaan pinnat, tehdään laattakorjauksia ja huolletaan säleverhot sekä uudistetaan ikkunoiden ulkolistoja. Uimahallin pesutiloihin tehdään myös nanopinnoitus sekä koko halli siivotaan perusteellisesti. Näitä tehdään sekä ostopalveluna että kaupungin tilapalvelujen omana työnä.

Nokian uimahalli avautuu koronarajoitusten lievennyttyä kaikille uimareille tiistaina 1.6. ja on avoinna yleisölle arkisin klo 12–20. Aamupäivät varataan uimakoulutoiminnalle. Uimahalliin voidaan ottaa sisään puolet normaalista asiakasmäärästä. Lisäksi kävijöiden tulee huolehtia tarkasti turvallisuus- ja hygieniaohjeista.

Kaupungin investointiohjelmassa uuden uimahallin rakentaminen ajoittuu vuodelle 2023. Tulevassa uimahallissa tarvetta vastaavalle pitkälle kesäsululle ei huollon ja kunnostuksen vuoksi enää ole.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut