Kansanedustaja Sofia Vikman vaatii toimia Coxan ja Sydänsairaalan puolesta – "Ei kai tämä voi olla sote-uudistuksen tavoite"

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman on huolissaan tekonivelsairaala Coxan ja Sydänsairaalan kohtalosta, jos hallituksen sote-uudistus astuu voimaan. Vikman ilmaisee huolensa asiasta tiedotteessa.

Vikmanin mukaan sairaaloiden nykymuotoinen toiminta vaarantuu tai jopa päättyy, jos pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote-malli runnotaan läpi eduskunnassa.

– Coxa ja Sydänsairaala on pelastettava. Hoitotulokset ovat erinomaisia – potilaat ja henkilöstö ovat tyytyväisiä. Pirkanmaan helmien toiminta on turvattava, ja ihmisten palveluita huonontava ja kustannuksia kasvattava maakuntauudistus kuopattava, Vikman vaatii tiedotteessa.

Vikmanin mukaan hallituksen sote-esityksen mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistuksessa olevat Coxa ja Sydänsairaala eivät pystyisi jatkamaan toimintaansa nykymuodossa. Kansanedustaja viittaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan asiantuntijalausuntoon, joka annettiin eduskunnan hallintovaliokunnalle maaliskussa.

– Perhe- ja peruspalveluministeri yrittää puhua mustaa valkoiseksi väittäessään, että Coxan ja Sydänsairaalan kohtalo olisi pelastettu. Näin ei todellisuudessa ole. Puheita on kuultu, mutta toistaiseksi hallituksen teot puuttuvat. Perustuslakivaliokunnan näkemyksen mukaan mitään ehdotonta estettä julkisomisteisen yrityksen ehdotettua laajemmalle asemalle osana omaa tuotantoa ei ole, mutta jostain syystä hallitus ei ole valmis muuttamaan omaa sote-esitystään, Vikman sanoo.

– Miksi hallitus rikkoo sote-uudistuksellaan soten toimivimmat osat eli huippuluokan sairaalat? Ei kai tämä voi olla sote-uudistuksen tavoite? Vetoan pääministeri Mariniin, että hän pirkanmaalaisena pääministerinä pistäisi tälle stopin. Coxaa ja Sydänsairaalaa ei pelasteta puheilla vaan teoilla, Vikman jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut