Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ylöjärven tulevaisuus näyttää hyvältä, mutta siihen ei voi tuudittautua, sanoo tuore kaupunginjohtaja: ”Talous vaatii tarkkuutta”

Valinta: Uuden kaupunginjohtajan mukaan ratikka ja keskusta ovat Ylöjärvenkin ykköskysymykset.

Tulevaisuus näyttää positiiviselta, uskoo Ylöjärven uusi kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto valitsi 44-vuotiaan Piiparisen kaupunginjohtajaksi maanantaina kahden äänestyskierroksen jälkeen.

– Kaupunginjohtajan tehtävä on aika luonnollinen jatkumo. Olen ollut kaupunginjohtajan varahenkilö ja kun edellinen irtisanoutui, sovittiin kaupunginhallituksen kanssa, että jatkan väliaikaisena, Piiparinen kertoo.

Ylöjärvellä asuva Piiparinen on ennen nykyistä pestiään työskennellyt Ylöjärven kaupunkirakennejohtajana.

– Olen tästä kaupunginjohtajan tehtävästä pitänyt sen sisällön vuoksi. Mielenkiintoista hommaa ja aika isoja kokonaisuuksia pääsee pohtimaan. Tietysti tämä muukin: Ylöjärvi on hyvä paikka asua, viihdyn täällä asukkaana ja kaupunki on hyvä työnantaja. Täällä prosessit toimii, Piiparinen kehuu.

Kontiolahdella syntynyt Piiparinen on opiskellut Tampereen teknillisessä korkeakoulussa ja valmistunut diplomi-insinööriksi vuonna 2000. Ennen Ylöjärvelle muuttamista hän työskenteli vajaat neljä vuotta Kokkolan teknisenä johtajana.

Kaupungin-johtajan tehtävä on aika luonnollinen jatkumo.

– Sitä ennen olen ollut teollisuudessa noin kymmenen vuotta päällikkö- ja johtajahommissa.

Lähiaikoina tuoretta kaupunginjohtajan huomiota vaativat kuntavaalit ja niiden jälkeen uuteen valtuustoon tutustuminen.

– Sitten meillä on nämä keskeiset, isot strategiset hankkeet. Ratikkaan liittyen on tulossa lähiaikoina ratkaisuja ja keskustan kehittämiseen ja Teivon kehittämiseen liittyviä, ratkaistavia kohtia, Piiparinen sanoo.

Merkittäväksi osaksi kaupunginjohtajan työtä Piiparinen nostaa strategisten hankkeiden lisäksi seutuyhteistyön ja yhteistyön ylipäänsä.

– Tärkeimpiä tehtäviä on tämä yhteistyö päättäjien ja sidosryhmien suuntaan. Korona tietysti on vaikuttanut niin, että painopiste on etäkokouksissa, mutta itse asia on sama, Piiparinen sanoo.

– Teemme myös paljon seudullista yhteistyötä. Voi sanoa, että viikoittain on kokouksia.

Ylöjärven tulevaisuus näyttää Piiparisen mielestä positiiviselta ja siihen on hänen mukaansa hyvät lähtökohdat.

– Talous on hyvässä kunnossa, velkamäärä on hallussa ja ollaan tässä Tampereen vieressä kasvava kaupunki. Kaikki lähtökohdat on tosi hyvät ja hyviä, isoja juttuja on menossa.

Hyviin lähtökohtiin ei kuitenkaan voi tuudittautua. Erityistä huomiota vaatii taloustilanne.

– Viime vuonna tulivat hyvin merkittävät koronatuet ja vastaavaa emme voi odottaa tulevina vuosina. Siinä mielessä, vaikka lähtökohdat ovat hyvät, taloudenhallinta vaatii tarkkuutta, Piiparinen sanoo.

Piiparinen kertoo, että jo kaupunginjohtajan tehtävien väliaikaisen hoitamisen ajan työ on ollut miellyttävää.

– Henkilöstö on ottanut hyvin vastaan ja olen saanut tukea ja yhteistyö sujuu. Henkilöstön ja kaupungin johtoryhmän kanssa on ollut kiva tehdä töitä.

Piiparinen uskoo, että hänellä on hyvä tuntuma ja käsitys uudesta pestistä.

– Odotan positiivista yhteistyötä ennen kaikkea seudullisesti ja päättäjien kanssa. Positiivista, maanläheistä yhteistyötä.