Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyynikin kesäteatterissa nähdään tänä kesänä teos, joka aiheutti ilmestyessään valtavan skandaalin: "Pääosassa on nainen, joka haluaa seksiä, rahaa ja rakkautta"

Kulttuuri: Pyynikillä on tänä kesänä kolme esitystä.

Pyynikin kesäteatterissa nähdään tänä kesänä kolme näytelmää. Kesän avaa Maria Jotunin teokseen pohjautuva Tohvelisankarin rouva.

Esitys on yhteistuotanto Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa.

– Yksi salaisuus, että voidaan esittää täällä kaiken viimevuotisen peruuntumisen jälkeen, on, että löydettiin teattereiden kanssa malli, että ollaan alettu rakentaa yhteistyötä, kertoo Pyynikin kesäteatterin johtaja Kai Hintsanen.

– Pandemiassa on se hyvä, että on jouduttu pohtimaan rakenteita ja tapoja tehdä ja ruvettu yhdessä pohtimaan, miten saadaan täksi kesäksi esitys, sanoo Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen.

TT ja TTT ovat toistensa kilpailijoita, mutta TTT:n johtaja Otso Kauton mukaan ensisijainen tarkoitus oli kehittää yhteistyötä niin, ”että Pyynikki voidaan pitää pystyssä”.

– Ollaan hyödynnetty talojemme resursseja, harjoitus- ja työaikaa, Kautto kertoo.

Tämä on mieletön teos Jotunilta.

Antti Mikkola

Molemmista teattereista on myös näyttelijöitä mukana.

Tohvelisankarina nähdään Tom Lindholm ja tämän rouvana Piia Soikkeli. Näytelmän ohjaaja-dramaturgi Antti Mikkola kertoo, että Jotunin teksti tuntuu läheiseltä ja innostavalta.

– Tämä on mieletön teos Jotunilta. Se aiheutti ensi-iltansa jälkeen niin ison skandaalin, että jopa kansallisteatterin rahoitus oli vaarassa. Pääosassa on nainen, joka haluaa seksiä, rahaa ja rakkautta, Mikkola sanoo.

Kesäkuun lopulla Pyynikin kesäteatterissa alkavat Supermarsu ja vieraat viemäristä -lastennäytelmän esitykset. Paula Norosen huhtikuussa ilmestyneeseen kirjaan pohjautuvan esityksen pääosan esittää Maiju Saarinen. Tapahtumat linkittyvät myös Tampereeseen: Supermarsu-Emiliaan yhteyttä ottava jättiläismarsu muuttaa Näsinneulaan, koska Lahden mäkihyppytornissa on putkiremontti.

– Tarinassa Emilia ja muut ystävät alkavat kohdata outoja hahmoja. Pikkuhiljaa alkaa avautua, että ne ovat kirjojen klassikkohahmoja, jotka ovat kyllästyneet siihen, kun kukaan ei halua lukea heitä, Noronen kertoo.

– Supermarsu haluaa auttaa heidät takaisin kirjoihin.

Kesän kolmas esitys on Pesänjako, joka kertoo rikollisten kanssa ongelmiin joutuneesta asianajajasta. Yhdessä poliisiveljensä kanssa asianajaja päättää, että hänet pitää piilottaa vanhainkotiin. Pääosan esittää Lari Halme. Käsikirjoittaja Ville Pusa kertoo, että näytelmässä tapahtuu paljon.

– Kesäteatteri on paikka, johon ihmiset tulevat rentoutumaan ja nauramaan.

Oman erikoisuutensa tekee musiikki: siinä kuullaan vain Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin kappaleita. Ajatuksena on, että yleisö voi laulaa kappaleiden mukana.

– Siitä tulee hauska, viihdyttävä, monipuolinen ja erilainen. Toivotaan, että ihmiset laulavat mukana.