Tampereen kuntavaaliehdokkaat kannattavat yhteisiä liikuntatunteja tytöille ja pojille – "Alakoulussa ei ole mitään syytä pitää tunteja erikseen"

Vaalikone: Kysymys jakaa voimakkaasti vasemmistovihreiden ja konservatiivisten puolueiden mielipiteet, selviää Tamperelaisen vaalikoneesta.

Selvä enemmistö tamperelaisista kuntavaaliehdokkaista kannattaa yhteisiä liikuntatunteja pojille ja tytöille. Asia käy ilmi Tamperelaisen vaalikonevastauksista.

Vastanneista 59,2 prosenttia on samaa mieltä, joka neljäs vastaajista (25 prosenttia) eri mieltä. 15,8 prosenttia vastanneista on valinnut vaihtoehdon ei osaa sanoa.

Myönteisimmin asiaan suhtaudutaan vasemmistoliitossa ja vihreissä. Vihreiden ehdokkaista 84,8 prosenttia kannattaa yhteisiä liikuntatunteja, vasemmistoliiton osalta sama lukema on 78,6.

– Alakoulussa ei ole mitään syytä pitää tunteja erikseen, yläkoulussa hormonihyrräykset aiheuttanevat hieman haastetta, perustelee Johannes Tolonen (vas.).

– Järjestelmä, jossa sukupuolet on eriytetty on omiaan luomaan tunnetta eriarvoisuudesta, kommentoi Sanna-Kristiina Polvinen (vihr.).

Erimielisiäkin puolueissa on, vihreissä kaksitoista 79 vastanneesta, vasemmistoliiton osalta viisi 56 vastanneesta.

– Tässä voi käyttää maalaisjärkeä ja yhdistää tunteja silloin kun se on järkevää, vastaa Anne Sinkkonen (vihr.)

– Liikuntatunteihin pitää liittää myös terveyskasvatus ja siinä suhteessa poikien ja tyttöjen tarpeet ovat erilaisia, vastaa Tapani Streng (vas.).

Kysymyksessä on selvä hajonta konservatiivisten ja vasemmistovihreiden puolueiden välillä. Eniten vastustusta yhteiset liikuntatunnit herättävät kristillisdemokraattien (57,1 prosenttia eri mieltä), perussuomalaisten (39,1 prosenttia eri mieltä) ja kokoomuksen riveissä (33,3 prosenttia eri mieltä). Vähiten kannatusta asia saa kristillisdemokraateilta, joiden kuntavaaliehdokkaista 28,6 prosenttia tukisi poikien ja tyttöjen yhteisiä liikuntatunteja.

– Tytöt ja pojat ovat fyysisesti erilaisia. Koko idea on poliittinen, vastaa Asko Alajoki (kd.).

– Onhan se mukavampi kaikkien liikkua yhdessä kun pelaajat ovat edes suunnilleen samantasoisia keskenään, vastaa Juha Karjalainen (ps.).

– Usein poikien hauska liikunta ei ole aivan saman sisältöistä kuin tyttöjen, vastaa puolestaan Ari Asp (kok.).

Konservatiivileiristä löytyy toisenlaisiakin näkemyksiä asiaan.

– Liikunta on ja ainakin pitäisi olla lapsille kehittävää, hauskaa ja leikkisää. Yhteiset tunnit tottakai, vastaa Riikka Juvela (ps.).

– En näe yhteisissä liikuntatunneissa mitään vastustettavaa, joten mielestäni liikuntatunnit voivat oikein hyvin olla yhteiset tytöille ja pojille, vastaa Ami-Susanna Rinta-Valkama (kd.).

Ainoa puolue jolta ei löydy lainkaan en osaa sanoa-vastauksia on keskusta. Puolueen 30 vastanneesta 18 kannattaa yhteisiä liikuntatunteja.

– Lähtökohtaisesti kyllä. Ymmärrän toki tarpeen joissain tilanteissa jakaa tytöt ja pojat eri ryhmiin, vastaa Kalle Kiili (kesk.).

Eniten en osaa sanoa -vastauksia kysymyksessä löytyy perussuomalaisilta (26,1 prosenttia).

Tamperelaisen vaalikoneesta

Peruskoulussa liikuntatuntien pitäisi olla tytöille ja pojille yhteiset.

Vihreät 85 – 9 – 6

Vasemmistoliitto 79 – 13 – 9

SDP 60 – 15 – 24

Keskusta 60 – 0 – 40

VaTa 60 – 20 – 20

Kokoomus 43 – 24 – 33

Perussuomalaiset 35 – 26 – 39

Kristillisdemokraatit 29 – 14 – 57

Kaikki ehdokkaat 59 – 16 – 25

Prosentit (täysin samaa mieltä tai samaa mieltä – en osaa sanoa – täysin eri mieltä tai eri mieltä)

Listassa kaikki puolueet ja valitsijayhdistykset, joiden ehdokkaista vähintään kymmenen on täyttänyt Tamperelaisen vaalikoneen.

Kaupunkilehti Tamperelaisen vaalikoneen on täyttänyt 463 tamperelaista kuntavaaliehdokasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut