Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen Jonna Heinonen vuokraa kalustettuja luksustelttoja – "Lakkautetuista päiväkodeista, joissa kalusteiden mittasuhteet ovat lasten kokoa, on löytynyt mainiosti telttoihini sopivia huonekaluja"

Tamperelaisen Jonna Heinosen perustama Telttaillen-yritys vuokraa niin yksityisille henkilöille kuin yrityksillekin luksustelttoja, jotka voi määritellä tavallista telttaa monta astetta mukavammiksi oleskelu- ja yöpymispaikoiksi ulkoilmassa.

Glamour camping eli Glamping on maailmalla jo melko tuttu tapa viettää yönsä hotellihuoneen omaisessa teltassa, jossa on aito sänky sekä huonekaluja ja joka on väljä ja korkeudeltaan kolme metriä.

– Olin reppureissaamassa Oseaniassa vuosina 2012-13 ja yövyin Uudessa-Seelannissa useammankin kerran luksusteltassa. Ajatus vastaavanlaisen palvelun aloittamisesta Suomessa oli mielessäni monta vuotta, kunnes viime syksynä tilasin yhden teltan, kokosin sen pihalleni ja laitoin vuokralle airbnb:n kautta. Jo parin tunnin kuluttua tuli ensimmäinen varaus ja myöhemmin tuli vielä monta lisää, Heinonen kertoo.

Telttaillen-yritys tuo varatun teltan tai teltat asiakkaan toivomaan sijaintiin, kalustaa ne käyttöä varten tai vuokraa asiakkaan halutessa tyhjinä ja kun sesonki on ohi, purkaa teltat ja vie ne pois. Paikalle ei jää sen jälkeen mitään jälkiä.

Heinosen luksustelttoja ei ole myynnissä yleisillä markkinoilla vaan hän tilaa suunnittelemansa teltat suoraan valmistajalta.

Sisustuksessa Heinonen käyttää mahdollisimman paljon kestävää, kierrätettyä ja itse tuunattua tavaraa.

– Olen metsästänyt tavaraa ympäri Suomea. Lakkautetuista päiväkodeista, joissa kalusteiden mittasuhteet ovat lasten kokoa, on löytynyt mainiosti telttoihini sopivia huonekaluja.

– Koska teltassa on kaareva katto, oli esimerkiksi sopivan naulakon löytäminen haastava homma. Päädyin tekemään sen itse ja olen muutenkin valmistanut osan kalusteista itse, Jonna Heinonen sanoo.

Hänellä on myös yhteistyökumppani, joka suunnittelee tiiviiksi taiteltavia ja helposti kuljetettavia kalusteita.

Jonna Heinosen luksustelttoja on kesällä Ylöjärven Peltomäki Resortissa, jonka kautta ne on myös varattavissa. Heinonen on myös käynyt jo viemässä telttoja matkailuyrittäjien alueille eri puolille Suomea.

– Visioni on, että ensi kesänä olisi liikuteltava, kokonainen telttakylä, jossa on erilaisia majoitusmalleja ja palveluja eli esimerkiksi kyläkauppa, sauna ja palju.