Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Manse PP:n naisten ja miesten kausi Superpesiksessä alkaa – "Kun seura tekee tällaisia peliliikkeitä niin olisi omituista, jos kukaan ei puhuisi asiasta"

Manse PP:n meininki on parina viime vuotena ollut sellaista, että seura selkeästi haluaa Tampereen olevan Suomen ykköspesäpallopaikkakunta.

Naisten Superpesis-joukkue on jo pelannut finaaleissa ja miesten puolella satsaukset ovat niin kovia, että menestystä pitää tulla nyt tai ainakin lähivuosina.

Mansen naisten edellä oli viime vuonna enää Jyväskylän Kirittäret, jonka riveissä tähtipelaaja Virpi Hukka oli vuosikausia ennen tuloaan Tampereelle.

– Siellä on tehty pitkään upeita asioita, joita pyrin tuomaan myös Manseen. Manse PP ei ole valmis, kehitettävää on paljon, mutta hyvää työtä on jo tehty hurjasti.

Uusi tulokas, lukkari Juha Puhtimäki pelaa sekä työskentelee seurassa yritysmyyntitehtävissä. Mies on luvannut ihastuttaa kotistadionilla Kaupissa ja vihastuttaa vieraspaikkakunnilla.

– Olemme mielenkiinnon herättämisessä oikealla tiellä. Manse PP on miesten Superpesiksen silmätikku ja se avaa hienon mahdollisuuden, Puhtimäki toteaa.

Keisarin täytyy ensin olla keisari omalla maallaan ennen kuin se voi hallita koko maata. Hukka sanoo, että pesäpallosta puhutaan Tampereella jonkin verran, mutta keskustelijat ovat lähinnä urheilusta yleisesti kiinnostuneet ihmiset.

– Monella ihmisellä on pesäpallosta vieras ja usein väärä mielikuva, joka on syntynyt lapsena. Olen puhunut siitä paljon ihmisten kanssa, kertonut lajista ja saanut heidät katsomaan peliä. Sitten ihmiset ovat myöntäneet, että tämähän on kiva peli. Tätä työtä pitää tehdä lisää.

– Meidän pitää näkyä Tampereella ja kynnys tulla peleihin pitää tuntua ihmisistä mahdollisimman matalalta. Pelin täytyy olla hyvää ja joukkueessa täytyy olla tyyppejä, joita halutaan tulla seuraamaan, Puhtimäki määrittelee.

Jos joltain toiselta seuralta haluaa kopioida menestyksen malleja niin Puhtimäki kopioisi Joensuun Mailan tapaa kehittää seuraa.

– Pitkäaikaismenestyjä Sotkamon Jymy tulee liian pieneltä paikkakunnalta. Se, mikä toimii siellä, tuskin toimii Tampereella. Menestystarinaa ei voi tehdä samalla konseptilla Sotkamossa ja Tampereella, Puhtimäki muistuttaa.