Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen taidemuseossa avautuvat uudet näyttelyt – mukana myös vuoden nuori taiteilija

Vuoden 2021 nuoren taiteilijan Joel Slotten ja tamperelaisen kuvataiteilijan Matti Kalkamon näyttelyt avautuvat yleisölle Tampereen taidemuseossa lauantaina 12. kesäkuuta.

Joel Slotten taiteessa keskeistä on tarinallisuus. Hänen öljyvärimaalaustensa lähtökohtana ovat todelliset ja kuvitteelliset tilanteet, jotka toisinaan saavat surrealistisia tai absurdeja piirteitä. Slotte kuvaa y-sukupolven nuorten elämää, näennäisen rauhalliseen arkeen sekoittuvaa yhtäkkistä kauhua, tunteiden välitiloja, rakkautta ja raakaa riemua. Hän käyttää useimmiten teostensa mallina itseään ja ystäviään. Slotte liittää kuvitteellisia piirteitä todellisiin ihmisiin ja kuvaa heidät vaihtoehtoisina versioina itsestään. Suuri yleisö tuntee Joel Slotten parhaiten Maustetytöt-yhtyeen levyjen kansitaiteen tekijänä.

Tamperelaisen kuvataiteilijan Matti Kalkamon RAW-näyttely esittelee hänen uusinta tuotantoaan vuosilta 2018-21. Kokonaisuus koostuu pronssi- ja alumiiniveistoksista, valomainostekniikalla toteutetuista teoksista ja digitaalitulosteista.

Kalkamo yhdistää teoksissaan ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja ja tekotapoja. Hän on teknisesti hyvin taitava, minkä vuoksi hän voi vapaasti valita tarkoituksiinsa sopivan lähestymistavan teoksissaan.

Toisaalta materiaalit ovat myös määrittäneet hänen teostensa sisältöä. Kalkamon taiteen suuret teemat liittyvät ihmisen osaan maailmassa. Aiheensa hän poimii ympäröivästä todellisuudesta, tarkkaillen ihmisen arvoja ja tekoja joskus vakavahenkisen kriittisesti, joskus syvän humoristisesti.