Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen Peltolammin uimarannan leikki- ja liikuntapaikat uudistuvat monipuolisesti

Tampereen Peltolammin uimarannan leikkivälineet ja ulkokuntosalilaitteet uudistuvat. Leikkialueen uudistamisen on tarkoitus valmistua jo kesäkuun alkupuolella ennen uimakauden alkua, ja ulkokuntosali kesän kuluessa.

Uudistuksia pohdittiin yhdessä suunnittelijan ja asukkaiden kanssa keväällä järjestetyssä verkkotyöpajassa. Työpajaan kutsuttiin asukasraatiin ilmoittautuneita sekä viime vuonna kyselyjen yhteydessä yhteystietonsa lähiöohjelmalle jättäneitä. Asukkaat saivat vaikuttaa tuleviin välinevalintoihin niin liikunta- kuin leikkipaikan osalta.

Ulkokuntosalin kunnostuksen tavoitteena on tarjota nykyistä monipuolisemmat mahdollisuudet kunnon kohentamiseen ja lihasharjoitteluun eri ikäisille ja kuntotasoltaan erilaisille kuntoilijoille. Alueelle tulee välineitä lihaskunto-, tasapaino- ja cardio-tyyppiseen harjoitteluun. Esimerkiksi asukkaiden toive crosstrainerista toteutuu. Alue muutetaan kivituhkapintaiseksi ja lähistölle laitetaan penkki levähtämistä varten.

Leikkipaikan kunnostuksen tavoitteena on tarjota monipuolisempi välinevalikoima eri ikäisille lapsille. Lasten valvomisen helpottamiseksi veden läheisyydessä leikkivälineet valittiin mahdollisimman mataliksi ja "läpinäkyviksi". Lisäksi sijainti uimarannalla huomioitiin materiaalivalinnoissa. Asukkaat valitsivat leikkipaikan teemaksi limenvihreän värimaailman ja vesieläimet.

Leikkipaikan toiminnoiksi tulevat muun muassa taaperoiden kiipeilyseinä, liukumäki, jousikeinuja sekä hiekkalaatikko. Sijainti uimarannalla otettiin huomioon myös ottamalla yhdeksi leikkivälineeksi vesi- ja hiekkaleikkeihin soveltuva pöytätaso. Lisäksi leikkialueelle ja sen läheisyyteen tulee penkkejä.