SK: Vihreiden tamperelaista kuntavaaliehdokasta epäillään parituksesta

Vihreiden tamperelaista kuntavaaliehdokasta Harri Pinolaa epäillään parituksesta. Asiasta kertoo Suomen Kuvalehti verkkosivuillaan.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Pinolaa epäillään romanialaisten naisten parituksesta vuosina 2019–2021. Epäilyn mukaan paritustoiminta on ollut laajamittaista: hänen epäillään järjestäneen Suomeen noin kymmenkunta naista tekeytymällä heidän työnantajakseen tai poikaystäväkseen. Tällä perusteella naiset ovat pystyneet kiertämään Suomen ja Romanian välille koronan takia asetettuja matkustusrajoituksia. Pinolan epäillään saaneen vastineeksi toiminnastaan ilmaisia seksipalveluja.

Lehti on myös tavoittanut Pinolan, joka itse kiistää syyllistyneensä paritukseen.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kommentoi asiaa Twitterissä torstai-iltana. Hän kuvaa tunnelmiaan järkyttyneeksi, ja kertoo ettei puolue olisi asettanut Pinolaa ehdolle mikäli asia olisi ollut tiedossa.

– Lain mukaan tässä vaiheessa ei voi enää poistaa ehdokasta listalta. Vihreät on kuitenkin lopettanut kaiken ehdokkaan puolesta kampanjoinnin eikä kyseisellä henkilöllä ole mitään luottamustehtäviä puolueessa, Ohisalo kirjoittaa.

Tampereen Vihreät on tehnyt asiasta kannanoton torstai-iltana. Järjestön mukaan Pinola on salannut asian järjestöltä, eikä häntä olisi asetettu ehdolle, jos asia olisi ollut tiedossa.

– Kyse on järkyttävästä ja ehdottoman tuomittavasta toiminnasta, järjestö kirjoittaa kannanottonaan.

Kaupunkilehti Tamperelainen julkaisee henkilön nimen, jotta asia ei leimaisi muita puolueen kuntavaaliehdokkaita.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut