Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina: Seitsemän tamperelaista sote-kiinteistöä kaupan

Tampereen kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen ensi maanantain kokouksessaan laajan kiinteistökaupan. Esityksen mukaan Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on ostamassa seitsemää sote-kiinteistöä. Kaupan kokonaisarvo nousee noin 50 miljoonaan euroon.

Myytävään kiinteistökokonaisuuteen kuuluvat Kissanmaan Perhetukikeskus, Leinolan Perhetukikeskus, Toimintakeskus Tuomikallio, Linnainmaan hyvinvointikeskus, Tammelakeskus, Hervannan toimintakeskus ja Hervannan paloasema. Kaupunki takaisinvuokraa nyt myytävien kohteiden tilat ja jos sote-uudistus toteutuu, tarkoituksena on siirtää vuokrasopimukset edelleen hyvinvointialueelle.

– Myynnin tarkoituksena on vapauttaa kaupungin taseesta varoja uusille palvelurakennusinvestoinneille ja käynnistää valmistautuminen maan hallituksen valmisteleman sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistukseen, sanoo konsernijohtaja Juha Yli-Rajala kaupungin tiedotteessa.

Jos kauppa hyväksytään, se kaksinkertaistaisi Tampereen Palvelukiinteistöt Oy liikevaihdon ja taseen loppusumman. Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on kokonaan kaupungin omistama kiinteistökehittäjä ja -sijoittaja.

Sote-kiinteistöjen kauppahinta, kohteiden vuokrasopimukset ja rahoituspaketti muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:lle tarkoituksenmukaisen ja kannattavan liiketoiminnan.

Kiinteistöjen kauppahinnat perustuvat kiinteistöistä tehtyihin ulkopuolisen asiantuntijan arviokirjoihin. Kaupan kohteena oleviin kiinteistöihin sisältyy selvityksen mukaan korkea, noin 12,2 miljoonan euron korjausvelka. Tampereen Palvelukiinteistöt Oy toteaa tehtäväkseen korjausvelan kasvun pysäyttämisen ja suunnitelmalliset investoinnit korjausvelan alentamiseksi. Tällä turvataan kiinteistöjen turvallinen käyttö pitkälle tulevaisuuteen.