Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan liitto: Turvealan tuki tulee tarpeeseen maakunnassa

Pirkanmaan liitto on ilahtunut hallituksen kolmannesta lisätalousarvioesityksestä, joka sisältää 60 miljoonan euron tukikokonaisuuden turvealan yrittäjille ja työntekijöille.

– Pirkanmaalla turvetuotannon merkitys on maakunnan reuna-alueilla suuri ja sen vaikutukset ovat paikallisesti merkittäviä. On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni alalta toimeentulonsa saava voisi sopeutua rakennemuutokseen oikeudenmukaisella ja uusia uria mahdollistavalla tavalla, toteaa kehityspäällikkö Marko Koskinen Pirkanmaan liitosta tiedotteessa.

Hallituksen lisätalousarvion rahoituksella on tarkoitus tukea turvealasta luopuvia yrittäjiä ja työntekijöitä sekä oikeudenmukaista siirtymää. Tukea kohdennetaan yritysten kehittämispalveluihin ja -avustuksiin sekä uudelleentyöllistymiseen ja kouluttautumiseen.

Rahoitusta suunnataan myös turvetuotantoalueiden jatkokäyttöä koskevaan selvitykseen ja metsitystukeen sekä turveyritysten koneiden ja laitteiden romuttamisen tukeen.

Pirkanmaalla on yhteensä 45 turvetuotantoaluetta, joille on myönnetty ympäristölupa. Turvetuotanto työllistää kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti noin 120 henkilöä suoraan ja välillisesti noin 200. Kesällä turpeen parissa työskentelee noin 300 ihmistä.