Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaalla otettiin käyttöön Finentry koronatestin varaamista varten – tarkoitettu Suomeen matkustaville

Pirkanmaalla on otettu tällä viikolla käyttöön Finentry.fi-palvelu. Palvelun avulla Suomeen matkaa suunnitteleva saa toimintaohjeet Suomeen saavuttaessa edellytettävistä koronaan liittyvistä toimista.

Palvelusta matkailija voi varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin Finentryn sopimuskumppaneiden näytteenottopisteissä tai saa ohjeet näytteenoton järjestämisestä muualla.

Palvelun käyttöä suositellaan kaikille Suomeen ulkomailta saapuville sekä kotimaahan palaaville suomalaisille että maahan saapuville ulkomaalaisille.

Suomen viranomaisten ohjeiden mukaan päivittyvä palvelu sujuvoittaa ajantasaisten ohjeiden saamista sekä niiden päivittämistä useille eri kielille. Palvelu on saatavilla ensi vaiheessa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä vaiheittain useilla muilla kielillä. Matkapuhelimessa sekä selaimessa toimivan palvelun käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta.

Palvelu huomioi erilaiset matkustajaryhmät, kuten ulkomailta Suomeen palaavat suomalaiset sekä työn, opiskelun tai muun syyn vuoksi Suomeen saapuvat matkustajat. Finentryn käyttöönotto ei vaikuta maahantuloon kohdistuviin matkustusrajoituksiin, joita rajanylityspaikoilla valvovat rajatarkastusviranomaiset.