Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ylöjärvi aikoo ostaa Tampereelta maata 7 000 000 eurolla – kaupassa Ylöjärven omistukseen siirtyisi muun muassa Teivon ravirata

Ylöjärvi suunnittelee ostavansa Teivon noin 100 hehtaarin maa-alueet Tampereen kaupungilta seitsemällä miljoonalla eurolla. Ylöjärven ja Tampereen kaupunginhallitukset käsittelevät asiaa 31. toukokuuta ja Tampereen kaupunginvaltuusto 14. kesäkuuta.

Kaupassa Teivon alueella toimivien Teivon raviradan ja Tampereen Hevosklinikan maanvuokrasopimukset siirtyisivät sellaisinaan Ylöjärvelle.

Maanvuokrasopimusten kattama yhteisala on noin 30 hehtaaria. Tampereen kaupungin omistamat rakennukset, ulkoilumaja ja konesuoja siirtyvät kaupassa Ylöjärvelle.

Ylöjärvelle siirtyvästä alueesta noin kaksi kolmannesta on virkistysaluetta ja Teivon maakunnallisesti arvokkaat harjualueet tullaan säilyttämään jatkossakin virkistyskäytössä.

– Ylöjärven kaupunki on viime vuosina hankkinut kaupungin kasvun kannalta merkittäviä maa-alueita Mäkkylästä, ja Teivon alueen esitetty maakauppa jatkaa tätä strategiaa. Teivon alueen kehittäminen tukee seudullisia tavoitteita ja yhtenäisen kaupunkirakenteen muodostumista Länsi-Tampereen ja Ylöjärven eteläosan välille. Se tukee myös osaltaan mahdollista Tampereen raitiotien laajenemista Lielahdesta Ylöjärvelle, sanoo Ylöjärven vt. kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen tiedotteessa.

Tampere ja Ylöjärvi solmivat kaksi vuotta sitten aiesopimuksen Teivon alueen pitkän aikavälin kehittämisestä. Kaupunkien tavoitteena on kehittää Teivosta kerrostalovaltainen alue ja suunnitelmissa on aloittaa raitiotieosuuden tarkentava yleissuunnittelu tämän vuoden aikana.

– Hyvässä yhteistyössä valmisteltu kauppa varmistaa nykyistä paremmin alueen pitkäjänteisen kehittymisen. Se, että Tampereen kaupunki myy Ylöjärven kaupungin puolella sijaitsevat maa-alueensa Ylöjärven kaupungille, selkeyttää tilannetta entisestään ja nyt esitettävä kauppa on molempien kaupunkien kannalta hyvä asia, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) tiedotteessa.

Ylöjärvellä on vireillä Teivo–Mäkkylä-osayleiskaavatyö, ja luonnosta tavoitellaan nähtäville vielä tämän vuoden aikana.