Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Teivoon rakennetaan turvakaista – "Merkittävä hevosten ja ohjastajien turvallista kilpailemista lisäävä elementti"

Teivon kaviouran sisäpuolelle rakennetaan jo tämän vuoden kesä-heinäkuun vaihteessa turvakaista.

Valjakot voivat siirtyä turvakaistalle joko hevosen laukattua tai onnettomuuden uhatessa. Teivon tiedotteen mukaan turvakaista on merkittävä hevosten ja ohjastajien turvallista kilpailemista lisäävä elementti.

Investointi varmistui, kun maa- ja metsätalousministeriö myönsi kustannusarvioltaan noin 80 000 euron hankkeelle valtionapua 56 000 euroa.

– On hienoa, että nyt on mahdollista päivittää Teivon ravikeskuksen kavioura kilpailijoiden turvallisuuden osalta aina 2040-luvun tarpeita vastaavaksi. Turvakaistaa Teivoon on ajanut voimallisesti Suomen Ravivalmentajien yhteisö. Investointi mahdollistui, kun valtiovalta näki Teivon ravikeskuksen kehitettävänä kilpailuareenana. Toivottavasti sama periaate pätee paikallisella tasolla Ylöjärven ja Tampereen kaupunkien pohtiessa Teivon alueen kehittämistä, vinkkaa Tampereen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Päivi Lehtonen tiedotteessa.

Turvakaistan leveys on noin kolme metriä. Rakentamistyöt edellyttävät kaviouran sisäpuolisten sadevesikaivojen siirtoa. Työt aloitetaan välittömästi kesäkuun viimeisten ravien jälkeen 22. kesäkuuta, ja valmista on heinäkuun avajaisraveissa tiistaina 13. heinäkuuta.

Kavioura on suljettuna myös valmennusajolta remontin ajan. Heinäkuun toinen viikonloppu oli jo muutenkin varattuna poninäyttelylle Näyttely alkaa lauantaina 10. heinäkuuta ja päättyy seuraavana päivänä.