Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Hervantaan tulee Latsaruksen puisto – nyt sen suunnitelma hyväksyttiin

Itä-Hervantaan on tulossa uuden ja vielä rakentuvan kerrostalokorttelin keskelle uusi viheralue, Latsaruksen puisto. Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi puiston yleissuunnitelman tiistaina.

Puisto on Tieteenkadun, Tutkijankadun, Tietoraitin ja Latsaruksen polun rajaaman asuinkorttelin keskellä. Puistosta on kulkuyhteydet ympäröiville kaduille.

Puisto on ollut viereisten asuintonttien rakentamisen aikaisessa työmaakäytössä. Puistoa joudutaan täyttämään esirakentamiseen soveltuvilla kaivumailla ennen valmiiksi rakentamista. Puiston nimi tulee paikalla olleesta Latsaruksensuosta.

Puiston pohjoispäähän sijoittuu monipuolinen leikki-, peli- ja kuntoilupaikka ja sen kapenevasta eteläpäästä löytyy luonnonmukainen, viihtyisä niittyalue, jolle kylvetään niittykasveja.

Puistoalueen keskiosaan rakennetaan lähileikkipaikka. Lähileikkipaikalla on monipuolinen eri-ikäisille soveltuva ja liikuntaa tukeva välineistö kuten keinut, jousikiikut, karuselli, kiipeilytelineet, Panna-areena ja ulkokuntoiluväline. Leikkipaikan yhteydessä on pöytä-penkkiryhmä ja penkkejä. Penkkejä tulee myös pääkäytävien varrelle. Puistokäytävät ja leikkipaikka valaistaan.

Suunnitelmaluonnos oli nähtävänä huhtikuussa, ja siitä saatiin kaksi palautetta. Niissä toivottiin ikivihreitä puita lisää monimuotoisuuden, suojan ja talvisen maiseman värin lisäämiseksi. Osa suunnitelmassa esitetyistä lehtipuista muutettiin havupuiksi.

Puistoon istutetaan monimuotoista puustoa käyttäen kaupunkipuulinjauksen mukaisesti uusia lajikekokeilussa olevia tammia, jalavia, pyökkejä, pihlajia, pihtoja, vaahteroita ja lehtikuusia.

Latsaruksen puiston rakennettava pinta-ala on yhteensä noin 8500 neliömetriä ja kustannusarvio kokonaisuudessaan 525 000 euroa. Tavoitteena on aloittaa esirakentamien tänä vuonna. Puisto rakennetaan valmiiksi, kun sitä ympäröivät asuinkorttelit on rakennettu.