Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hervannan Baanan Korkinmäen ja Muotialan suunnitelmat hyväksyttiin

Hervannan Baanan jatkorakentamiseen liittyviä katusuunnitelmaehdotukset hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa tiistaina. Kadut ovat Korkinmäen ja Muotialan kaupunginosissa.

Hallilantien jalkakäytävän ja pyörätien katusuunnitelma koskee väliä Korkinmäenkatu–Vihioja. Lisäksi hyväksyttiin Korkinmäenkadun katusuunnitelmaehdotus ja Suutalanraitin katusuunnitelmaehdotus välillä Korkinmäenkatu–Suutalansilta.

Yhdyskuntalautakunta äänesti kaksi kertaa asian palauttamisesta valmisteluun, mutta käsittelyä jatkettiin äänin 9–4 ja 8–5.

Nähtävillä olon jälkeen Suutalanraitin jyrkintä kohtaa on loivennettu muuttamalla väylän pituuskaltevuus enintään kahdeksaan prosenttiin ja väylän linjausta on muutettu hieman. Suutalanraitin varrelta on jätetty uudet puuistutukset pois Korkinmäenkujan liittymäalueen näkemäalueelta.

Härkälänmäenkadun ja Korkinmäenkujan välillä Korkinmäenkadun poikkileikkaus on muuta osuutta kapeampi. Osuuden piennaralue osoitetaan pelkästään jalankululle, ja keskustan suuntaan menevät pyöräilijät käyttävät ajorataa yhdessä autoilijoiden kanssa.

Katukohteiden rakennussuunnittelu on myös edennyt, ja kohteiden kustannusarviot ovat tarkentuneet. Hallilantien jalkakäytävän ja pyörätien katutöiden kustannusarvio on noin 162 000 euroa, Korkinmäenkadun noin 184 400 euroa ja Suutalanraitin välillä Korkinmäenkatu–Suutalansilta noin 86 300 euroa. Rakennustyöt pyritään aloittamaan kesällä 2021.

Hervannan Baana on Viinikasta Hervantaan johtava laadukas pyöräväylä, jota rakennetaan vaiheittain. Baana on valtuustokauden tärkein pyöräilyinvestointi, joka on kirjattu myös pormestariohjelmaan. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Tampereen kaupungille 510 000 euroa Hervannan Baanan rakentamiseksi vuosina 2020-2021.

Hervannan Baanasta ovat valmistuneet osuudet Viinikassa ja Muotialassa vuoden 2020 lopulla ja aiemmin raitiotien rakentamisen yhteydessä osuus Hervannan ja valtatie 9:n välille. Nekalantien osuuden toteuttamisaikataulu on vielä avoin.