Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 90 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuus pysynyt liki ennallaan

Kuvituskuva Outi Paappanen

Riina Haapala

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 90 uutta koronatartuntaa. Niistä 76:n tartunnan lähde pystyttiin jäljittämään. Se on 84 prosenttia tartunnoista. Lähes puolet oli karanteenissa ennen tartunnan toteamista.

Yli puolet tartunnoista eli 44 tapausta saatiin omasta perheestä. Sukulaisten tai ystävien tapaamisista tuli 13 tapausta. Työpaikoilta tuli 12 tartuntaa kuudelta eri työpaikalta. Ulkomailta saatiin viime viikolla neljä tartuntaa. Yksi tapaus todettiin päiväkodista, yksi juhlista ja yksi baarista. Vapaa-ajan harrastuksista ja kouluista ei todettu viime viikolla tartuntoja.

Eniten tartuntoja todettiin 20–29-vuotiailla. Lapsille ja nuorille on kuluneella viikolla tehty paljon testejä, ja positiivisten testitulosten osuus on heillä alle yhden prosentin.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alue on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa. Kahden viikon ilmaantuvuus on pysynyt ennallaan, se on nyt 29 koronatapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten tapausten osuus Fimlabissa tutkituista oli viime viikolla 1,2 prosenttia. Sairaalahoitoa Pirkanmaalla ovat tarvinneet vain yksittäiset potilaat kuluneen viikon aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut