Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumakausi palaa Tampere-taloon – luvassa taidenäyttelyitä, keikkoja ja kamarimusiikkifestivaali

Tampere-talon tapahtumat tekevät paluun pitkän koronatauon jälkeen. Kesän aluksi juhlitaan Tampere Chamber Music -festivaalia 2.-5. kesäkuuta, ja 22. kesäkuuta alkaen Tampere-talossa avautuu kolme populaarikulttuurin erilaisia puolia esittelevää näyttelyä.

Yleisötilaisuuksien lisäksi Tampere Chamber Music toteutetaan osittain striimi- ja äänitefestivaalina. Festivaalin teemana tänä vuonna on Matkalla muutoksessa – viisi elementtiä. Pääosin Tampere-talossa järjestettävä festivaali tarjoaa kuulijoilleen keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista.

Maahantulorajoitusten johdosta festivaali on päätetty järjestää tänä vuonna pelkästään kotimaisin voimin. Esiintyjiksi saapuvat viulistit Réka Szilvay ja Otto Antikainen, sellistit Tuomas Lehto ja Marko Ylönen, alttoviulisti Atte Kilpeläinen, kontrabasisti Petri Mäkiharju, kitaristi Ismo Eskelinen, pianisti Heini Kärkkäinen ja tähtitanssija Minna Tervamäki. Luvassa on myös luentoja ja pihakonsertteja.

Myös keikat palaavat hiljalleen. Syksyllä Tampere-talossa nähdään muun muassa Jarkko Martikainen (2.10.), Liisa Tavi (17.10.) ja Kaija Koo (5.12.).

Tampere-talo on julkaissut myös kolme taidenäyttelyä kesälle. Näyttelyissä nähdään katutaiteen kehittäjä Keith Haringin, valokuvaajalegenda Ilpo Muston sekä kotimaisen modernin taiteen nousevan kaksikon Teemu Keisterin ja Nikolo Kerimovin töitä.

Kaikki näyttelyt avautuvat Tampere-talossa 22. kesäkuuta.