"Uusien avoimien työpaikkojen määrä saattaa olla ennätyksellinen" – Pirkanmaan työllisyystilanne kehittyy erittäin mainiosti

Tuoreen tilaston perusteella Pirkanmaan työllisyystilanne näyttää huhtikuussa kehittyneen myönteisempään suuntaan. Maakunnan työttömyys oli huhtikuussa samalla tasolla, kuin se oli ennen koronakriisin alkua.

– Pirkanmaa näyttää selviytyvän koko maata keskimäärin paremmin. Uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvanut merkittävästi edellisestä vuodesta. Määrä saattaa tänä vuonna olla ennätyksellinen, ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan Ely-keskuksesta iloitsee.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuoden huhtikuuhun verrattuna 29,6 prosenttia eli yhteensä 11 911 henkilöllä.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä oli edelleen korkea 8 795 kappaletta, mikä on 3 903 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten. Niistä suurin osa eli 25 prosenttia oli tarjolla palvelu- ja myyntityössä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut