Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoveden tammikuinen välikohtaus oikeudessa: Seitsemälle syytteet raskaista rikoksista, syytettyjen joukossa kaksi alaikäistä

Tammikuun lopussa Pirkanmaan Ruovedellä tapahtui välienselvittely, joka herätti tapahtuma-aikanaan paljon huomiota. Nyt välikohtaus on siirtynyt oikeuskäsittelyyn: yhteensä seitsemälle henkilölle luettiin maanantaina syytteet Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Mukana on kaksi alle 18-vuotiasta.

Raskaimmat syytteet kokonaisuudessa ovat kaksi murhan yritystä. Aluesyyttäjä Olli Sulkosen mukaan kaksi miestä saapui tammikuisena aamuyönä Ruovedelle vakaana aikomuksenaan surmata siellä asuva pariskunta. Pariskunta oli osannut varautua tilanteeseen, sillä heitä oli uhkailtu väkivallalla.

Tapahtumat olivat alkaneet nopeasti: autossa ollut alaikäinen poika komennettiin koputtamaan asunnon ulko-oveen. Tämän jälkeen toinen miehistä nousi autosta ja ampui haulikolla asunnon ulko-oveen. Tämän jälkeen mies oli ampunut vielä 3-4 laukausta. Osa laukauksista ammuttiin pihamaalla olleen ison kiven takaa niin, että ampumaetäisyys vaihteli 20–46 metrin välillä. Ammuskelusta koitui noin 3 000 euron vahingot: asunnon ulko-ovi, varaston ulko-ovi, sadevesikouru ja syöksytorvi vahingoittuivat ammuskelussa.

Mukana Ruovedelle saapuneessa autossa oli nainen, joka oli syyttäjän mukaan koko ajan tietoinen siitä millä asialla miehet paikkakunnalle saapuivat. Hän ei kuitenkaan yrittänyt estää tekoja millään tavalla. Tästä naiselle kirjattiin syyte avunannosta kahteen murhan yritykseen.

Asunnossa ollut pariskunta oli vastannut tuleen. Heillä oli syyttäjän mukaan asunnossaan kaksi pistoolia, kummatkin luvattomia. Yksikään laukauksista ei ollut osunut miehiin.

Syyttäjä vaatii viidelle syytetylle ehdottomia vankeusrangaistuksia. Yhdelle syytetylle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta, yhdelle sakkorangaistusta.