Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereelle kaksi uutta 24/7-Prismaa – "Yhteiskunnassa ei eletä vain yhtä rytmiä"

Tampereelle tulee touko-kesäkuun vaihteessa kaksi uutta ympäri vuorokauden auki olevaa markettia. Lielahden ja Linnainmaan Prismat siirtyvät uusiin aukioloaikoihin 31. toukokuuta.

Aukioloaikamuutosten tavoitteena on Pirkanmaan Osuuskaupan mukaan tarjota ruokakauppojen asiakkaille entistä parempaa palvelua mukautumalla erilaisiin rytmeihin ja elämäntilanteisiin.

– Koronan vuoksi laajennettujen aukiolojen myötä asiointiajoissa on tapahtunut vuoden aikana selvä muutos toisaalta aamun suuntaan mutta myös ilta- ja yö asioinnin suuntaan. Yhteiskunnassa ei eletä vain yhtä rytmiä – asiakkaita riittää vuorokauden ympäri. Kävijämäärien ja palautteiden perusteella laajemmat aukioloajat on toivottu parannus, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas tiedotteessa.

Viime vuonna ympärivuorokautiseen aukioloon siirtyneissä Kalevan ja Pirkkalan Prismoissa yötyöstä on osuuskaupan mukaan positiivisia kokemuksia: Aukioloaikojen laajentuminen on näkynyt myymälätyöskentelyn sujuvoitumisena. Ympärivuorokautinen aukiolo on mahdollistanut myymälän kuormanpurku- ja hyllytystyön osittaisen siirtymisen ruuhkaisilta aamun ja aamupäivän tunneilta ilta- ja yöaikaan, jolloin asiakkaita liikkuu vähemmän.

Pirkanmaan Osuuskaupalla työntekijöiden palautumiseen kiinnitetään työvuorosuunnittelussa erityistä huomiota. Halukkaita yövuorojen tekijöitä onkin löytynyt hyvin. Lielahdessa ja Linnainmaalla alkaviin yövuoroihin rekrytoitiin huhtikuussa lisää henkilökuntaa ja hakemuksia saatiin satapäin. Autenttisen tunnelman luomiseksi kandidaattien työhaastattelut järjestettiin Prismoissa poikkeuksellisesti keskellä yötä.

– 24/7-myymälän yötyö tietää valvomista, joten miksei työhaastattelujakin järjestettäisi tulevaan työaikaan pikkutunneilla, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan rekrytointipäällikkö Heini Salo tiedotteessa.