Ylöjärven uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin Pauli Piiparinen – valinta ratkesi toisella kierroksella

Ylöjärven uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu vt. kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen. Ylöjärven kaupunginvaltuusto valitsi uuden johtajan maanantaina.

Päätös valinnasta syntyi virkavaalin toisella kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella Piiparinen sai 24 ääntä, Timo Nousiainen 21 ja Peer Haataja neljä ääntä. Kaksi ääntä hylättiin. Toisella kierroksella Piiparinen päihitti Nousiaisen äänin 29–20. Myös tällä kierroksella hylättiin kaksi ääntä.

Kaupunginjohtajan virkavaali suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä.

44-vuotias Piiparinen on työskennellyt Ylöjärven kaupungin elinvoimajohtajana, sittemmin nimikemuutoksen myötä kaupunkirakennejohtajana vuoden 2016 alusta alkaen. Kaupunginjohtajan sijaisena ja virkaa tekevänä kaupunginjohtajana hän on toiminut tammikuusta 2021 lähtien.

Pauli Piiparinen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja ennen Ylöjärveä hän työskenteli Kokkolan kaupungin teknisenä johtajana.

Piiparinen asuu perheineen Ylöjärvellä.

Kaupunginjohtajan virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valinta on siten ehdollinen, että virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Kaupunginhallitus laatii kaupunginjohtajan kanssa erillisen johtajasopimuksen.

Ylöjärveä vuodesta 2015 luotsannut kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui alkuvuodesta 2021.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut