Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

44 vuotta sitten Veltto Virtanen haaveili siitä, että hän voisi vetää hameen alas euroviisuvoittajana – näin hän muistelee esiintymistään Mikko Alatalon taustalla

Keväällä 1977 Suomen kansalla oli ihmettelemistä, kun nuori Mikko Alatalo marssitti euroviisukarsintaan tuekseen pitkän miehen Tampereelta. Rokkilaulaja-esityksessä nähtiin tuolloin 25-vuotias Veltto Virtanen, joka soitti kitaraa ja suoritti akrobaattisia potkuja.

Eikä siinä vielä kaikki: Virtanen oli luvannut vetää haalarinsa alas, mikäli laulu voittaa Euroviisut. Hetkestä oli pitkä matka toukokuuhun 2021 ja Blind Channelin maalattuihin keskisormiin.

Samasta asiasta on kuitenkin edelleen kyse, vaikka vuodet ovatkin vierineet: performanssilla saa rakennettua aina pientä kohua ja sitä kautta artistille tarpeellista huomiota ja kiinnostusta.

– Olen ollut aina notkea ja hyvä voimistelussa. Asia sai alkunsa, kun tehtiin Harri Rinteen kanssa Välikausitakki-yhtyeen biisejä. Jossain vaiheessa sanoin Harrille, että Alatalon esityksestä puuttuu se rokkilaulaja, Veltto muistelee.

Aikanaan paljon huomiota saanut esitys ei kuitenkaan riittänyt viisuihin asti. Rokkilaulaja jäi sijalle kuusi, ja Lontooseen Suomea lähti edustamaan Monica Aspelundin Lapponia.

Saman kevään kohut eivät jääneet kaksikon osalta tähän. Toukokuussa 1977 Alatalo, Virtanen, Rokkilaulajan kirjoittanut Harri Rinne ja Juice Leskinen marssivat Välikausitakki-yhtyeenä esittämään MTV3:n studiolla Ne tekee susta rehua-kappaleen. Tällä kertaa Virtasella oli päällään hame. Ohjelman ohjaaja Ere Kokkonen vimmastui esityksestä, ja ajoi televisioon esityksen sijaan yhden version Alatalon Rokkilaulaja-kappaleesta.

Euroviisujen finaali alkaa TV1:ssä lauantaina kello 22.