Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaispaikkojen määrä putosi maan arvostetuimmalla ravintolalistalla – Nämä kolme mahtuivat mukaan

Suomen 50 parhaan ravintolan joukossa oli tänä vuonna kolme ravintolaa Tampereen seudulta.

Kun lista pidennetään top 100:een, on pirkanmaalaisia ravintoloita mukana yhteensä seitsemän.

Tämä selvisi, kun verkkomedia Viisi tähteä julkisti perinteisen 50 parasta ravintolaa -äänestyksen tulokset.

Äänestäjinä oli tänä vuonna noin 300 ravintola- ja ruoka-alan osaajaa.

Parhaaksi tamperelaiseksi nousi listan 13:nneksi päätynyt C. Sen sijoitus putosi viime vuodesta kahdella sijalla.

– Lähiruoka- ja ekologisuusfilosofia vievät niin lähimetsiin, -vesiin kuin niityillekin. Tavoitteina ovat annosten oivaltavuus, tekninen osaaminen, maku, maanläheisyys, huumori, kekseliäisyys ja yllätyksellisyys. Viinin ja ruoan parittaminen (myös natut jne.) on aina seikkailu tai klassisuuden ylistys, todettiin perusteluissa.

Listan top 50:een nousivat Tampereelta lisäksi sijalle 26 päätynyt Kajo ja sijan 30 Huber. Viime vuonna Huber oli 24:s ja Kajo 30:s.

– Oma tyyli on löytynyt vahvan läsnäolon, kotimaisten villiyrttien, sesongin raaka-aineiden, metsäisten makujen ja tuoksujen sekä tekniikkaleikittelyn törmäyttämisessä Lykoudisin välimerellisiin ja kreikkalaisiin juuriin. Tuloksena on luonnonläheistä, uniikkia, rohkeata ja muistijäljen jättävää ruokaa, joka yhdistyy mainioihin, puhtaiden makujen viineihin, luontevaan, lämpimään ja rentoon palveluun, kehutaan Kajoa.

– Huber on lihansyöjälle ja hänen kavereilleen kuin hyvä uni ahdistavan todellisuuden keskellä. Pihvi- ja burgeriravintola Tampereen yliopistokaupungissa vaatii kanttia aikana, jolloin ainakin median perusteella Suomessa syödään pelkkää vegeä ja prosessoitua kasviproteiinia sekä vältellään lihahäpeää, arvuoidaan Huberia.

Viime 50 parhaan listalta putosivat paikallisista Ravinteli Bertha ja Paakari Kangasalta.

Suomen 50 parasta ravintola n -listan jatkoksi listattiin 50 paikkaa eli ravintoloita top 100:aan saakka. Tampereen seudulta tähän joukkoon mahtuivat sijoille 71–80 sijoittuneet Periscope, Paakari ja Näsinneula. Lisäksi sijoille 91–100 mahtui Hella ja Huone.

Pirkanmaalaisten määrä listoilla putosi viime vuodesta, jolloin 50:n joukossa oli viisi paikkaa ja 100:n listalla yhteensä yhdeksän. Pirkanmaalaisista listoilta putosivat Bertha, Liv, 4 Vuodenaikaa ja Gösta Mäntästä. Uusia tulokkaita olivat nyt 100:n listalle nousseet Periscope ja Näsinneula.

Äänestykseen osallistui noin 300 ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaista ja vaikuttajaa eri puolilta maata.

Helsinkiläinen Ravintola Palace on maan paras ravintola. Palace äänestettiin voittajaksi Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -äänestyksessä toisena vuonna peräkkäin.

Tamperelaisen oma Paras Tamperelainen Ravintola 2021 -yleisöäänestys jatkuu vielä keskiviikkoon 26. toukokuuta saakka. Äänestä täällä.