Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nokian kaupunki etsii lammaspaimenia kesätöihin – tämä työpaikka ei ole kuitenkaan koiria varten

Pitkäniemen ja Hätilännotkon niityillä laiduntaa kesällä 2021 noin 65 suomenlammasta ja karitsaa, jotka kuuluvat Nokian Sarkolassa toimivan Ala-Uotilan lammastilan katraaseen.

Nokian kaupunki hakee nyt lammaspaimenia huolehtimaan lampaiden päivittäisistä tarpeista.

– Lammaspaimenten päivittäisiin tehtäviin kuuluvat esimerkiksi lampaiden laskeminen, niiden hyvinvoinnin silmälläpito sekä puhtaan juomaveden vaihtaminen. Paimenen tehtävä sopii yhdistyksille tai urheiluseuroille, jotka pystyvät sisäisesti organisoimaan työvuorot.

– Lisäksi tehtävään on pystyttävä sitoutumaan Pitkäniemessä kesäkuun alusta ainakin elokuun loppuun ja Hätilännotkossa kesäkuun puolivälistä alkaen elokuun loppuun. Kaupunki maksaa korvauksen lampaiden valvonnasta, joka on 30 euroa tunnilta. Työaikaa kuluu arvion mukaan noin 30 minuuttia päivässä, kertoo kaupunginpuutarhuri Virpi Hannuksela Nokian kaupungin tiedotteessa.

Vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen lammaspaimenen tehtävään voi toimittaa sähköpostilla keskiviikkoon 26. toukokuuta mennessä osoitteeseen: virpi.hannuksela@nokiankaupunki.fi. Hakemuksessa tulee mainita, kumman kohteen paimenen työstä on kiinnostunut.

Ala-Uotilan lampaat laiduntavat Pitkäniemessä ja Hätilännotkossa niin kauan kuin ruohoa riittää eli todennäköisesti ainakin syyskuulle asti. Laidun tarjoaa rehevää ja monipuolista ravintoa, kuten esimerkiksi hentoa ruohoa, heinää sekä puiden ja pensaiden lehtiä ja nuoria versoja.

Hannuksela toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi katsomaan lampaita, mutta muistuttaa myös, ettei niitä saa ruokkia omilla eväillä. Lampaita ei myöskään tulisi häiritä, vaan antaa niille työrauha.

Koiria ei saa viedä laitumelle lainkaan.