Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen suunnittelukilpailun voittaja on valittu – Voittaja on Lumen Valo

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen suunnittelusta järjestetyn yleisen, kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun voittaja on julkistettu. Uusi museo rakentuu Finlaysonin alueelle.

Voittajan julkisti suorassa lähetyksessä apulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.).

Voittajaksi valittiin arkkitehti Janne Hovin suunnittelema Lumen Valo.

– Mukana on ollut paljon hyviä ideoita, joten on tietysti hienoa että voittaa tällaisen kilpailun. En usko, että Finlaysonin alue enää tarvitsee uutta maamerkkiä vaan uuden hienon kohteen, johon yleisö tulee uudelleen ja mielellään, Hovi kuvaili omassa puheenvuorossaan.

– Tuomariston tehtävä oli välillä hankala, sillä kriteerejä oli sen verran paljon. Lopulta yläluokan valintakategoriaan päätyi 51 kohdetta, joista otettiin 15 lähempään tarkasteltuun. Niistä sitten viisi päätyi loppusuoralle, kertoi valintaa tekemässä ollut arkkitehti Pauno Narjus.

Stenhäll otti omassa puheenvuorossaan esille myös Tampereen kulttuuripääkaupunkihankkeen.

– Olisi hienoa, jos voisimme avata uuden taidemuseon Euroopan kulttuuripääkaupunkina, Stenhäll visioi.

Jaetun kolmannen palkinnon sai Mezzo (Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen) ja Obscura ( Heljä Nieminen, Havu Järvelä).

Lunastukset menivät ideoille Sculpture in the park ja XXX.

Kunniamaininnat menivät ideoille Hatunnosto, Kävelyllä Metsässä, Kepos, Krokotiili, Ruukin Puuvillaa, SARA, Venetsia ja Viisvooninkinen.

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen suunnittelusta Tampereen keskustaan Finlaysonin entiselle teollisuusalueelle järjestettiin yleinen kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu. Kilpailun tulokset julkistettiin torstaina suorassa avoimessa verkkolähetyksessä Sara Hildénin taidemuseosta.

Kilpailuun tuli yhteensä 472 hyväksyttyä kilpailutyötä.

Kilpailun tavoitteena oli ympäristönsä arvot huomioiva, arkkitehtuuriltaan omaleimainen museorakennus, joka antaa kehyksen taiteelle ja tukee Sara Hildénin taidemuseon identiteettiä ja erityisluonnetta. Sara Hildénin taidemuseossa esitetään Sara Hildénin Säätiön suomalaisen ja kansainvälisen modernin ja nykytaiteen kokoelman teoksia sekä kotimaisen ja kansainvälisen taiteen vaihtuvia näyttelyitä.

Taidemuseo toimii tällä hetkellä Särkänniemen alueella. Uusi paikka Finlaysonin alueella tuo museon osaksi Tampereen keskustaa, kehittää museotoiminnan edellytyksiä sekä vahvistaa kaupunkitilan elinvoimaa. Voittajatyötä kehitetään edelleen sekä jatketaan asemakaava- ja muuta suunnittelua yhteistyössä ehdotuksen tekijän kanssa.

Kilpailun järjestivät Varma, Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa.