Kaikki kyytiin maanantaina! Ratikan avoin koeliikenne alkaa – Näin pääset kokeilemaan

Ratikan koeliikennetta on ajettu jo par viikkoa. Maanantaiasta kyytiin pääsee ilman ennakkoilmoittautumista. Teemu Nurmi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Ratikka siirtyy maanantaina avoimeen koeliikenteeseen ja kyytiin pääsee jatkossa ilman ennakkoilmoittautumista.

Tampereen Ratikan koeliikenne käynnistettiin matkustajien kanssa maanantaina 10. toukokuuta. Koronatilanteen vuoksi ensimmäiset kaksi viikkoa kyytiin on päässyt rajattu määrä matkustajia tekemällä ennakkovarauksen.

Maanantaista 24. toukokuuta alkaen kyytiin pääsee matkalipulla ilman ennakkovarausta kaikilta ratikkalinjan 3 pysäkeiltä. Samalla liikennöintiajat laajenevat, kun koeliikennettä ajetaan arkisin kello 12–20 nykyisen iltakuuden sijaan.

Ensimmäisenä päivänä Ratikalla tehtiin lähes 900 matkaa ja ensimmäisen viikon aikana Ratikassa matkusti yli 2600 ihmistä. Torstaihin 20. toukokuuta mennessä matkoja on varattu yhteensä noin 6200 kappaletta, mikä on peräti 73 prosenttia kokonaiskapasiteetista.

– Osasimme odottaa, että kiinnostus päästä kokeilemaan Ratikalla matkustamista ensimmäistä kertaa on korkealla. Toimimme joukkoliikenteessä voimassaolevien koronaohjeistusten pohjalta ja uskomme , että ennakkoilmoittautumisen vaatiminen oli hyvä ratkaisu alkuinnostuksen aikana. Avaamme nyt koeliikenteen ilman ennakkovarausta ja laajennamme koronatoimenpiteenä samalla liikennöintiaikaa, jotta voimme tarjota lisää vuoroja iltaisin. Koeliikenteessä vuoroväli on 15 minuuttia, joten seuraavaa Ratikkaa ei tarvitse odotella kauaa jos näyttää siltä, että vaunu on täynnä, Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita selventää tiedotteessa.

24. toukokuuta alkaen koeliikenteen ensimmäinen vuoro lähtee Hervantajärveltä kello 12.15 ja Pyynikintorilta kello 13.00. Viimeinen lähtö tapahtuu Hervantajärveltä kello 18.00 ja Pyynikintorilta kello 18.45.

Tampereen Ratikka on osa Nyssen tuoteperhettä, joten Ratikan kyytiin pääsee Nysse-matkakortilla tai ostamalla lipun Nysse Mobiili -sovelluksen kautta. Ratikassa käy myös lähimaksu. Ratikka liikkuu vyöhykkeillä A ja B, eli matkaan tarvitaan kahden vyöhykkeen lippu.

Koeliikennettä ajavan Ratikan tunnistaa linjakilvestä, jossa lukee linjatunnus 3. Ratikat liikkuvat edelleen myös opetusajoissa eikä niihin vuoroihin oteta matkustajia. Opetus- ja muuta koeajoa suoritetaan pääsääntöisesti aamupäivällä ennen koeliikennettä. 7. kesäkuuta alkaen koeliikenteen vuorojen määrä kasvaa edelleen, kun linjalla 3 on vuoroja jo aamuseitsemästä alkaen.

Tampereen seudun joukkoliikenteessä noudatetaan tarkasti voimassaolevia koronaohjeistuksia. Raitiovaunut ovat saaneet nanopinnoitteen, joka tappaa virukset pinnoilta muutamassa minuutissa. Vaunuissa on lisäksi käsidesiautomaatit ja matkustajia informoidaan matkan aikana kuulutuksin, ohjevideoin ja opastein.

Tampereen Ratikan koeliikennevaihe on käynnissä liikennöinnin aloittamiseen, eli 9. elokuuta asti. Koeliikenne on Ratikan käyttöönoton kannalta tärkeä vaihe, jossa viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat. Ratikan kyytiin otetaan silloin maksavia asiakkaita, mutta Ratikka ei liikennöi vielä lopullisten aikataulujen mukaisesti eivätkä bussilinjastoon tehtävät muutokset ole vielä voimassa.

- Hankkeemme etenee koronasta huolimatta hienosti kohti h-hetkeä, eli liikennöinnin aloittamista 9. elokuuta. Matkustajien saaminen kyytiin on meille todella tärkeä vaihe. Toivomme, että ihmiset lähtevät kokeilemaan ennakkoluulottomasti uudella kulkupelillä liikkumista ja jatkavat palautteen antamista. Koeliikenteen aikana kannattaa myös hyödyntää Ratikan kyydissä olevia vaunuvastaavia ja esittää heille kysymyksiä jos jokin matkustamisessa askarruttaa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö muistuttaa tiedotteessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut