Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupin urheilualueen puukotuksesta tuomiot – kahdelle nuorelle miehelle pitkät ehdottomat vankeusrangaistukset

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi nuorta Kaupin urheilualueella viime syyskuussa sattuneesta murhan yrityksestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Käräjäoikeus tuomitsi nyt 18-vuotiaan pojan seitsemäksi vuodeksi vankeuteen. Nyt 17-vuotias poika sai kuusi vuotta ja kuusi kuukautta ehdotonta vankeutta. Nuorempi poika tuomittiin myös nuorena henkilönä tehdystä huumausainerikoksesta. Mielentilatutkimus totesi molemmat pojat syyntakeiseksi.

Tapaus herätti aikanaan paljon huomiota muun muassa siksi, että se sattui keskellä kirkasta päivää ja sen uhri valikoitui täysin sattumanvaraisesti. Lisäksi pojat olivat kuvanneet tapahtumista myös videon, joka oli hetken aikaa julkisena Snapchat-palvelussa. Videota käytettiin todistusaineistona muun muassa siksi, että jompi kumpi pojista toteaa siinä muun muassa että "vankilaan tässä mennään".

Uhriksi otettiin sattumalta vastaan juossut, tekijöille entuudestaan täysin vieras lenkkeilijä. Tämä olisi kuollut puukotusvammoihin, mikäli häntä ei olisi saatu nopeasti sairaalahoitoon. Yhtenä tapauksen todistajana kuultiin myös perheenäitiä, jota vastaan pojat olivat tulleet ja kyselleet, mistä täältä löytyy lisää miehiä puukotettavaksi.

Tuomittujen poikien pitää korvata puukotuksen uhrille yhteensä 30 000 euroa. Lisäksi vanhemmalle tuomitulle määrättiin 7 000 euron korvausvaatimus perheenäidille. Esitutkinnan mukaan hän oli osoittanut naista lenkkipolulla verisellä veitsellä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, joten siitä voi valittaa hovioikeuteen.