Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Filharmonia julkisti ohjelmistoaan syyskaudelle – luvassa ilmaiskonsertteja, Kummeli-miehiä ja romantiikan säveltäjiä

Tampere Filharmonia on julkistanut ohjelmistonsa kaudelle 2021–2022. Esillä ovat historian suuret sinfonikot, suomalaiset säveltäjät sekä tietysti huippuvierailijat Suomesta ja ulkomailta.

Kauden punaisen langan muodostavat romantiikan suuret säveltäjät: konserteissa kaikuvat niin Mahlerin, Brucknerin, Straussin, Verdin kuin Wagnerinkin teokset. Niitä johtamaan on kutsuttu kapellimestareita, jotka tuovat oman näkemyksensä klassikoihin.

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin kausisarjan konsertit ovat pullollaan suuria säveliä – Rouvali johtaa mm. Verdin Requiemin, Brucknerin seitsemännen sinfonian, Beethovenin yhdeksännen sinfonian sekä Straussin Don Quijote -sarjan.

– Keväällä on ollut hienoa työskennellä harvinaisen tiiviisti minulle rakkaan orkesterin kanssa ja tehdä upeita konserttiohjelmia verkkoon. Yleisön lämmin palaute on osoittanut, etteivät kuulijat ole unohtaneet meitä, ja kaipuu kunnon konsertteihin on kova, ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali kertoo.

Konserteissa juhlitaan 100 vuotta sitten syntynyttä Joonas Kokkosta ja suomalaista musiikkia. Kokkosen ohella kauden ohjelmassa on muun muassa Kaija Saariahon, Esa-Pekka Salosen, Outi Tarkiaisen, Lotta Wennäkosken ja Magnus Lindbergin musiikkia. Esillä ovat myös tamperelaissäveltäjät Jouni Kaipainen, Roope Mäenpää ja Henri Sokka.

Suomalaisuus korostuu ohjelmiston lisäksi myös vierailevissa taiteilijoissa: orkesteria johtavat kauden mittaan muiden muassa Hannu Lintu, Sakari Oramo, Mikko Franck sekä Emilia Hoving. Solisteina vierailevat puolestaan Anu Komsi, Jaakko Ryhänen, Heini Kärkkäinen, Elina Vähälä, Tuuli Lindberg, Juhani Lagerspetz, Tami Pohjola sekä Felix Zenger. Parrasvaloihin nousevat myös Tampere Filharmonian omat muusikot: konserttivuoden mittaan solisteina esiintyvät sellisti Joona Pulkkinen sekä trumpetisti Alessandro Chiavetta.

Ulkomaisten kapellimestarivieraiden joukossa on niin kokeneita maestroja kuin nousevia nuoria kykyjäkin. Orkesterin edessä vierailevat muun muassa Eliahu Inbal, Mario Venzago, Christopher Warren-Green, Malin Broman, Tabita Berglund, Stanislav Kochanovski, Anja Bihlmaier ja Matthew Halls. Solistivieraita ovat esimerkiksi Xavier de Maistre, Gerhild Romberger, Dmitry Masleev, Torleif Thedéen sekä Marianna Shirinyan.

Tampereen kulttuurisyksyn perinteisesti aloittava Puistokonsertti palaa vuoden tauon jälkeen Sorsapuistoon lauantaina 7. elokuuta. Santtu-Matias Rouvalin johtaman konsertin solistina esiintyy suosittu laulaja-näyttelijä Maria Ylipää, ja lisäksi mukana ovat juhlavuottaan viettävät Kummeli-miehet Heikki Hela, Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen.

Kauden lastenkonsertteja ovat Marzi Nymanin johtama huikea Sirkustarinoita sekä keväällä kantaesityksensä saava Roope Mäenpään Hyönteissinfonia.

Tampere Filharmonia konsertoi tuttuun tapaan myös Tampereen Oopperassa, Tampere-talon balettikonsertissa sekä jälleen keväällä 2022 järjestettävässä Tampere Biennalessa. Yksi konserttikauden helmistä on yhteiskonsertti ruotsalaislaulaja Eva Dahlgrenin kanssa. Orkesterin pitkäaikainen yhteistyö Tampereen Filharmonisen Kuoron kanssa jatkuu Beethovenin ja Verdin teosten parissa.

Kesällä 2020 järjestetty huikean suosittu Liikkeellä-kiertue saa jatkoa elokuussa 2021. Tampere Filharmonian pienkokoonpanot soittavat jälleen ilmaiskonsertteja Pirkanmaalla sijaitsevissa kirkoissa, seurantaloilla, museoissa, tanssipaviljongeissa ja puistoissa.

Mikäli syksyllä voimassa olevat yleisörajoitukset ja turvavälisäädökset pienentävät Tampere-talon Ison salin katsomon ja lavan kapasiteettia, kaikille Tampere Filharmonian kausikorttisarjan konserteille on suunniteltu toinen ohjelmavaihtoehto. Tällöin orkesteri siirtyy pääsääntöisesti saman illan tuplakonserttimalliin (kello 18 ja 20), jolloin konsertit on mahdollista toteuttaa pienemmin kokoonpanoin ja riittävin turvavälein.

Kausikortit syksylle 2021 sekä koko kaudelle 2021–22 tulevat myyntiin tiistaina 1. kesäkuuta kello 9 niille asiakkaille, joilla on ollut aiemmin koko kauden kausikortti 2020–2021 tai kevään kausikortti 2021. Kausikortteja tulee myyntiin lisää elokuussa 2021, mikäli koronarajoitukset sallivat ja/tai kausikorttipaikkoja vapautuu.