Sasi hakisi Tampereella mallia Turusta – Valtuustoaloitteen aiheena rakentamisen byrokratia

Kaupunginvaltuutettu Ilkka Sasi (kok.) näkee, että jopa Turussa rakentamiseen liittyvä byrokratia on kevyempää kuin Tampereella. Raitiotieallianssi
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Ilkka Sasi jätti maanantaina valtuustolle aloitteen, joka kantaa otsikkoa "valtuustoaloite rakentamisen byrokratian keventämiseksi edes Turun tasolle".

Aloitteen otsikko pohjautuu valtuutettu Sasin kuulemaan väitteeseen, jonka mukaan rakentamisen byrokratia olisi "jopa Turussa" keveämpää kuin Tampereella.

– Helsingissä on käytössä helpotettu Z-lausunto vähäisten rakennus- ja taloteknisten korjaus- ja muutostoimenpiteiden luvanvaraisuusharkinnasta, jolloin erillistä rakennuslupaa ei tarvitse hakea. Helpotettu lupaprosessi olisi syytä harkita otettavaksi käyttöön myös Tampereella. Esimerkiksi pienissä yksityisissä rakennushankkeissa tulisi suhtautua kriittisesti lain tason ylittäviin vaatimuksiin suunnitelmien laajuudesta tai lakia kireämmästä kokemusvaateesta, Sasi kommentoi aloitteessaan.

– Rakentamisen byrokratia vaikuttaa kaavoituksen sujuvuuteen. Esimerkiksi yhden korttelin kaavasta saattaa asiakas joutua tekemään kaavoittajan suuntaan 25–30 eri versiota, josta aiheutuu yhtä kaavaa kohden tarpeetonta työtä. Samalla kaavojen alkuperäisiin aikatauluihin ei välttämättä voida luottaa, vaikka aikataulusta on päätökset tehty, Sasi jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut