Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frenckellin kauppa sai valtuuston siunauksen puolilta öin – Hinta 14,3 miljoonaa

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi Frenckellin tehdaskiinteistön myynnin 14,3 miljoonalla eurolla.

Ostajana on M/K Tampere IV Oy. 1900-luvun ensimmäisinä vuosina valmistuneesta kokonaisuudesta jätettiin määräaikaan mennessä kolme tarjousta, joista Aare Invest Oy:n osalta tarjous- ja neuvotteluosapuolena toimii M/K Tampere IV Oy- niminen yhtiö. Aaren taustalla on muun muassa kauppakeskus Veskan omistava tamperelainen kiinteistösijoittaja Marko Kuusisto.

Valtuuston kokouksessa keskusteltiin pitkään muun muassa rakennuksesta, sen arvosta ja merkityksestä. Päätös syntyi puoliltaöin äänin 50–13, kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Tampereen kaupungin mukaan Frenckellin kiinteistön (osoitteessa Frenckellinaukio 2) myynti on osa kaupungin keskustan kehittämistä. Historiallinen rakennus halutaan avata laajemmin yhteiseen käyttöön.

Frenckellin tehdasrakennukselle haettiin uutta omistajaa kaksivaiheisella tarjouskilpailulla, joka käynnistyi huhtikuussa 2019. Kaupassa kaupunki myy vuokraoikeuden tonttiin ja tontilla sijaitsevan historiallisen rakennuksen.

Frenckellin kiinteistökokonaisuudessa on huoneistoalaa noin 14 000 neliömetriä, rakennusoikeutta 15 821 kerrosneliömetriä ja tontin pinta-ala on 8 213 neliömetriä.