Vihreät haluavat Kaukajärvelle ja Pitkäjärvelle luonnonsuojelualueen – "Tällä hetkellä alueelle kohdistuu luontoarvoja vaarantavia uhkia"

Kangasalan ja Tampereen vihreät valtuustoryhmät jättävät molempien kuntien valtuuston kokouksissa valtuustoaloitteen, jossa esitetään Kaukajärven-Pitkäjärven yhtenäisen luonnonsuojelualueen perustamista alueen luontoarvojen suojelemiseksi ja säilyttämiseksi tulevillekin sukupolville. Tampereella aloite jätetään tänään valtuuston kokouksessa.

– Kaukajärvi ja Pitkäjärvi sekä niiden ympäristö on luonnonoloiltaan rikas ja monipuolinen, varsinkin järvien eteläosissa, sanoo Tampereen vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio tiedotteessa.

– Kaukajärven ja Pitkäjärven eteläiset rantavyöhykkeet ovat määritelty Pirkanmaan maakuntakaavassa seudullisesti tärkeiksi viheralueiksi, jotka ovat osa Tampereen ja Kangasalan suuntien ekologisia käytäviä, lisää Kangasalan vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Stiina Lahikainen valtuustoryhmien yhteisessä tiedotteessa.

Vihreiden mukaan alueella on muun muassa vanhaa lehtometsää lahopuineen ja vanhan metsän lajeineen, metsälaissa suojeltuja lähteikköjä, harvinaisia sammallajeja sekä luonnontilaista kuusi- ja korpimetsää. Lisäksi alueella esiintyy monia silmälläpidettäviä tai uhanalaisia lajeja ja siellä pesii runsas ja monipuolinen linnusto.

– Tällä hetkellä alueelle kohdistuu luontoarvoja vaarantavia uhkia, kuten molempien kuntien asemakaavoitus, täydennysrakentaminen ja metsähakkuut, Mustakallio huomauttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut